måndag 26 mars 2018

This Lullaby: Sarah Dessen

This Lullaby (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
och översatt till svenska.
This Lullaby av Sarah Dessen handlar om Remy som knappt kan bärga sig tills hon efter sommaren äntligen ska flytta långt bort från staden hon bor för att börja college. En sista sommarflirt är kanske inte direkt planerat, speciellt inte i en ovårdad rocker, men Dexter är både påstridig och charmig.

Så här långt låter det väl som ett ganska standardupplägg, men Remy är ovanligt cynisk för att vara 18 år. Ovanligt nog för amerikansk ungdomslitteratur så både dricker hon och tycker om sex även om hon kanske inte är jättekär. Hon drömmer heller inte om bröllop för efter att ha sett sin mamma gifta sig fem gånger tror Remy varken på den enda rätta eller den stora kärleken och hennes förhållanden följer en mall där hon inom två-tre månader ser till att dumpa vem hon än hänger med. Dexter vill hon inte riktigt dumpa, det tar emot, men han är ju ändå bara i stan över sommaren så det lär ju lösa sig automatiskt.

Historien har vissa poänger, framför allt gillar jag hur man får följa mammans senaste äktenskap i bakgrunden, men boken är också väldigt förutsägbar och de sista sidorna när hon inser att hon haft fel och utvecklas är kväljande preachy med förnumstiga lärdomar sida upp och sida ner. Jag brukar gilla Dessen, men den här är inget jag kommer att lägga på minnet. Ska låta det gå lite längre tid tills jag läser henne igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)