torsdag 22 mars 2018

Alpha and Omega: Patricia Briggs

Cry Wolf (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris.
Alpa and Omega är en serie av Patricia Briggs och alfan är Charles, nummer två i hierarkin i hans pappas varulvspack och den som skickas ut för att avskaffa varulvar som inte sköter sig och omegan är Anna som efter tre år av misshandel beordrad av hennes packledare till slut ringer efter hjälp. Charles kommer och attraktionen är ögonblicklig. Det är handlingen i den korta prequellen On the Prowl och det blir inte alls lika cheesy som det låter här.

Anna och Charles blir i alla fall ett par och jag gillar att läsa om dem. De är omtänksamma och försöker se till att partnern trivs och båda får lika mycket i utbyte. De får mycket att arbeta med - en häxa på jakt efter en av vargarna i flocken behöver tas om hand, FBI behöver hjälp med en seriemördare, flockledaren funderar på att avslöja varulvarnas existens för allmänheten vilket en del andra varulvar inte alls är nöjda med och det finns en förrädare i deras flock.

Hunting Ground (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns även på adlibris
Det är mycket läsvänliga böcker och jag slukar hela serien (så långt den har kommit) i ett svep - högt tempo, spännande, lite humoristiska, karaktärer som är lätta att tycka om - både huvudkaraktärerna och de i periferin och med många fler övernaturliga element än bara varulvar - alla farliga. Serien har en del gemensamma personer och händelser med Briggs serie om coyoteshiftaren Mercy Thompson, men det nämns mest i förbifarten. Jag gillar Charles som alfa bättre än Adam som är det manliga kärleksintresset i Mercy-serien, Charles blir aldrig riktigt så fånigt macho.
Fair Game (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris.
Burn Bright (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)