måndag 7 oktober 2013

Tematrio: Äntligen!!!

Veckans tematrio hos Lyran ställer den enormt svåra frågan om vem som borde få nobelpriset i år? Det är ju inte direkt de författarna jag läser mest... Men tre förslag på bra författare kan jag väl alltid komma upp med, skulle inte sätta pengar på någon av dem dock :)

Nobelpriset i litteratur 2013 går till:
 • George R R Martin - för att han har skapat en fantastisk fantasyvärld med trovärdiga personer, samt har kommit upp med en evolutionär förklaring till vampyrer.
 • Susan Abulhawa - för att hon med en enda bok förklarat konflikten i Israel-Palestina på ett sätt som får en att omvärdera det man tidigare trodde sig veta samtidigt som medkänslan med de som bor där växer.
 • Isabella Löwin - för att hon på ett pedagogiskt sätt förklarar hur och varför haven ser ut som de gör idag samtidigt som hon ingjuter hopp.

6 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något av George RR Martin än, måste göra snarast eftersom den första boken ändå står i bokhyllan. Serien har jag dock sett ikapp nu! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Serien är super, men boken är bättre :)

   Radera
 2. Inga författare jag har läst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr inga som är högaktuella som pristagare heller :)

   Radera
 3. Två för mig nya författare som lät spännande! :) Googlade fram Abulhawas bok och måste säga att den låter faktiskt riktigt intressant. Tack för tipset!

  SvaraRadera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)