fredag 11 oktober 2013

Bokbloggsjerka: Som att titta i en spegel?

jerka11

Annika ställer i veckans jerka frågan om det finns någon karaktär man känner igen sig i och på vilket sätt? En svår fråga tycker jag, fick tänka några timmar (med ganska klent resultat).

När jag var mindre, typ mellanstadieåldern, så var Rusty i Michelle Magorians bok Hemlängtan en person som jag kände igen mig i. Lite ensam, lite av en främmande fågel. Dessutom med rött hår :) Nu har jag ingen sådan där igenkänningsperson längre, däremot finns drag och känslor som jag relaterar till i ganska många böcker. När det blir helt främmande blir det mindre bra (Americhan Psycho - jag tittar på dig).

Läste en bok om en lärare som var inlåst (dörren gick i baklås) i kopieringsrummet på en skola en hel helg, där fanns ju vissa igenkännande faktorer, fast det är ju inte riktigt sådan jag vill se mig själv... Det jag tycker är roligast att läsa om är nog förebilderna, sådan jag skulle vilja vara, men tyvärr inte är. Arya Stark i The Game of Thrones, Katniss Everdeen i Hunger Games och Lisbeth Salander i Millenium. Skulle gärna vara en kick-ass, modig typ av tjej, men har en del att jobba på...

22 kommentarer:

 1. Bästa Rusty. Som jag älskat den karaktären!

  SvaraRadera
 2. Det tar emot att hitta de där negativa sidorna hos sig själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ju det, hade hellre hittat en massa bra...

   Radera
 3. Haha, en lärare inlåst i kopieringsrummet. Jag skrattade högt när jag såg den bilden målas upp för mitt inre (fast jag står helt klart på lärarnas sida) ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mogen för skrubben hette boken. Ganska bra, och lite tragisk (ingen saknar henne).

   Radera
 4. Önskar också jag vore mer som Arya eller Katniss, men jag är?/var! iaf bra på bågskytte så det kan jag väl glänsa med lite och få känna mig som Katniss ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något att skryta med :) Jag har världens finaste pilbåge (gjord av hadzabefolket och smyckad med babianpäls), men vågar inte använda den ifall den skulle gå sönder...

   Radera
 5. Den där boken om läraren låter spännande :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mogen för skrubben heter den. Den var ganska speciell :)

   Radera
 6. Visst är det kul att läsa om de som man vill vara som!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föredrar det. Mycket mer spänannde...

   Radera
 7. Det är väl oftare ett drag här och där man känner igen och sällan en hel person!

  SvaraRadera
 8. Dina förebilder är sannerligen inte fy skam :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är mycket nöjd med dem. Och har en drös till :)

   Radera
 9. Det är nog mest drag och känslor jag känner igen mig i, inte hela personligheter.

  SvaraRadera
 10. Håller med dig om att det är roligare att läsa om andra personligheter än sin egen och gärna såna som man ser upp till och skulle vilja vara lite mer som!

  SvaraRadera
 11. Jag hittar nog ingen karaktär jag känner igen mig i helt och fullt, men det är kul att hitta delar som känns bekanta. Och Lisbet finns på min önskelista med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är grym! :) Funderar på att döpa min planerade katt till Lisbet... har några andra hjältinnor att väla bland också så får väl se vad det blir när den dagen kommer :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)