torsdag 17 oktober 2013

Messenger: We need all our fish for ourselves

Messenger (häftad)
Bild lånad från bokus
Messenger av Lois Lowry är del tre av fyra i hennes dystopiserie. Liksom del två så märker man inte att historien utspelar sig i framtiden (känns snarare som förr i tiden) och med de magiska elementen som finns inlagda så skulle jag hellre klassificera den som fantasy. Ska man prata om sensmoral i boken (och det tror jag man ska) så handlar den om girighet och materialism.

Den här delen av serien handlar om Matt som i förra boken var Kiras lilla följeslagare. Han har nu bott några år i en utopisk by där folk är hjälpsamma, vänliga och välkomnande. Dessvärre börjar byn och skogen runt omkring förändras, liksom människorna i den, alla  mot det fientliga och själviska hållet. Innan byn stängs för omvärlden gör Matt ett sista försök att hämta Kira från hans gamla by.

I boken binds äntligen de olika delarna ihop. Förutom Matt och Kira från del två så finns även Jonas från första delen med och det är kul att äntligen få veta vad som hände med honom (misstänkte ett tag att han var död). Men tycker att hela historien är lite skissartad, den går inte in på djupet av problemen (barnbok, men ändå...). Dessutom saknar jag den dystopiska värld där allting startade. Det antyds i den här boken att den har förändrats, men man får aldrig veta hur.

2 kommentarer:

 1. Har inte hört talas om denna eller författaren faktiskt.

  Var gärna med och delta i min tävling som du hittar till här: http://www.lexielaser.org/2013/10/tavla-och-vinn-fint-pris-hos-bokii.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första boken i serien, The Giver, var inte så dum, men är lite besviken på fortsättningen (de hör liksom inte ihop). Men lättläst så läser ut dem i alla fall... Skrev upp mig på tävlingen också :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)