fredag 25 oktober 2013

Bokbloggsjerka: Halloween

jerka11
Ny jerka hos Annika och den här veckan ställer hon frågan om vi hade tänkt oss att läsa något som lämpar sig särskilt väl för Halloween.

Skräck är ju ingen stor genre hos mig, har för bra fantasi och för många mörka utrymmen för det, så där blir det nej. Däremot innehåller min normala läsning ofta sådant som skulle passa på en halloweenmaskerad; främst vampyrer, men också en och annan demon, zombie, magiker, alv och alien. Typiskt nog ska jag till helgen hålla mig till ytterst mänskliga karaktärer, först och främst The Cuckoo's Calling av Galbraith (aka J K Rowling) och om jag hinner också Coconut av Matlwa om två sydafrikanska tonåringar.

Jag har nog aldrig planerat min läsning efter högtider, förutom att jag kan passa på att läsa någon serie när jag vet att jag har många dagar ledigt och kan frossa i flera delar :) Men OM jag hade planerat efter Halloween så hade jag nog valt Människohamn av John Ajvide Lindvist, har tyckt om hans tidigare böcker.

16 kommentarer:

 1. Ajvide är en favorit hos mig också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är bra, var en uppenbarelse för mig när jag upptäckte hans "Låt den rätte komma in" :)

   Radera
 2. Jag brukar försöka läsa lite läskigare böcker på hösten, lite mysiga och juliga kring jul och chic-lit och sommar läsning på sommaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med variation :) Men vad blir vårläsningen?

   Radera
 3. Nej, skräckläsningen är inte för den så kallade högtiden (som enligt mig inte finns i Sverige ens) utan för hösten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte heller jätteförtjust i Halloween, mest för att jag tycker att det är synd att den tränger ut Alla Helgons Dag. Skräck skulle passa mig bäst på sommaren, när utsidan inte är så olycksbådande :)

   Radera
 4. Jag undviker skräck, men gillar Halloween. För mig är det mer som en skördefest. Har precis fixat till en pumpa att lägga ut på trappan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett trevligare sätt att se det på, ska nog börja härma dig :)

   Radera
 5. Nej, det är samma här, skulle inte läsa någon julskildring på Julafton.Tänkte på det där du sa om Alice, i USA kör dom Schools Out ungefär som vi har den blomstertid nu kommer, kanske vore värt att testa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte riktigt lika stäningsfullt, men ska försöka komma ihåg låten tills nästa gång jag har treor (då byter de skola så då passar "School's out forever" extra bra).

   Radera
 6. Har läst en av Ajvide Lindqvist böcker och det var skräckigt nog för tjugo år framöver. Gillar verkligen inte att bli rädd. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du värre än mig :) Även om jag ser till att ha det väl upplyst omkring mig när jag läser...

   Radera
 7. Jag planerar inte heller min läsning efter säsong utan läser det jag känner för helt enkelt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt så, alldeles för roligt att läsa för att binda upp sig på böcker man inte känner för (förutom biblioteksböcker då).

   Radera
 8. Ajvide Lindqvist är riktigt läskig tycker jag, på flera plan. Senaste jag läste var Människohamn som var väldigt otäck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läskig, men en del är för bra för att låta bli :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)