måndag 2 september 2013

Tematrio: Tjockisar

Veckans tematrio från Lyran handlar om bra tegelstenar man har läst. Snällt nog lämnade hon definitionen av vad som gör en tegelsten till oss, så här kommer tre bra böcker som håller på ett tag. Blir ju inte sämre av att alla tre är serier med flera läsvärda delar :)
 1. Vilken som helst av George R R Martins A Song of Ice and Fire-serie: A Game of Thrones, A Clash of Kings,  A Storm of Swords, A Feast for Crows, och A Dance with Dragons. Bara att välja :)
 2. Fortsätter med fantasy, inte riktigt i samma klass som punkten över, men bra ändå: J R R Tolkiens trilogi om One ring to rule them all, one ring to find them, one ring to bring them all, and in the darkness bind them. Bara att välja sin tegelsten av: The Fellowship of the Ring, The Two Towers och The Return of the King
 3. Sist, men inte minst, så väljer jag Harry Potter and the Order of the Phoenix av J K Rowling (vad är det egentligen med alla dessa initialer för fantasyförfattare?). Den tjockaste i en väldigt bra serie!

20 kommentarer:

 1. Sagan om Ringen-trilogin är så fantastiskt bra. Har alldeles nyss läst första boken i serien Sagan om is och eld. Är definitivt fast. Den var otroligt bra. Harry Potter har jag faktiskt aldrig läst, bara sett på film!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker definitivt att du ska läsa Harry P. Böckerna är så mycket bättre än filmerna och fantasy verkar du ju inte ha något emot :)

   Radera
 2. Håller med dig om att Harry Potter och Fenixordern inte är den bästa av Harry Potter-böckerna, men jag vill ändå minnas att det gick fort att ta sig igenom den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, vill minnas att jag plöjde den rätt snabbt. Inte den bästa är ju inte samma sak som dålig när det handlar om Harry...

   Radera
 3. Martins böcker har jag inte läst än, men den första står här och väntar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckos dig! Du har något bra att se fram emot.

   Radera
 4. Fantasy är i te min kopp te. Men man verkar för det mesta få mycket bok för pengarna,finns det tunna fantasyböcker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt, fick tänka ett tag :) Men Hobbit, en oväntad resa är kort och så finns det några fantasy för barn... Men du har rätt...

   Radera
 5. Fantastiskt bra smak! :) Tycker också att George R.R. Martin utklassar typ alla andra fantasy-författare (även om J.K. Rowling ligger extremt nära hjärtat). Har turen att precis ha upptäckt honom, så har två böcker kvar innan jag är ikapp honom.. Han verkar ju dessvärre skriva ganska långsamt... :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Man får väl trösta sig med tv-serien så länge, tror den kommer att gå fortare fram...

   Radera
 6. Sagan om Ringen - min "bibel" från 13-årsåldern. Den håller än idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upptäckte den inte förrän jag var drygt 25. Läste Daniele Steel, Sidney Sheldon och Grottbjörnens folk på högstadiet... Tur att man utvecklas :)

   Radera
 7. De två sista är de jag har läst, men de är inga favoriter hos mig. Jag älskade Sagan om ringen som barn, men när jag försökte läsa om dem gick det dessvärre inte alls. Och Fenixorden är den Harry Potter-bok jag tycker "sämst" om, men det är ju ändå hög standard.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fenixorden är min minst favorit med, kanske på grund av längden... Kanske var tur tat jag inte upptäckte Sagan om ringen så tidigt, även om en del av mina favoriter håller (som Nihms hemlighet <3).

   Radera
 8. Mina tre favoritserier där! <3

  SvaraRadera
 9. Fantasy är inte min sorts litteratur, det får mannen läsa ifred för mig. Dock har jag läst Ringentrilogin på 80-talet(och gillade den inte...). Harry Potter har jag lyckats undvika att läsa, och jag har inte sett varken ringen.- eller Harryfilmerna. Jag är sorgligt kulturellt obildad inom det här området!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantasy är väl för många ett antingen eller, vissa undviker det som pesten och sådana som jag lever sig in i världar som inte existerar. Men det är väl tur att alla inte är lika.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)