onsdag 19 augusti 2015

Day Shift: Charlaine Harris

The Day Shift
Bild lånad från adlibris
Day Shift är del två i Harris serie om den lilla avbefolkade hålan Midnight. Manfred besöker Dallas för en arbetshelg, ser sin hemlighetsfulla granne Olivia i restaurangen med ett äldre par och morgonen därefter hittas parets lik. Senare samma dag dör en av hans klienter i hans egen svit och det finns risk att blickar börjar riktas mot Midnight, vilken ingen av de cirka 10 invånarna vill och man tar till alla medel för att försöka lösa problemet.

Omdöme: En helt okej bok, mycket bättre flyt i den här än i föregångaren Midnight Crossroad. Problemet ovan är bara ett av mysterierna, orsakerna till invånarna i Midnights skygghet är andra och anledningen till att stadens hotell plötsligt rustas upp och ska öppna igen är ännu en förveckling. Svaren man får är tyvärr inte heltäckande, känns som att det är mycket bäddning för nästa del där jag hoppas få fler bakgrunder och svaret på vem som ligger bakom det hotellsatsningen.

Det är många berättarperspektiv i boken, men ändå får man nästan inte läsa alls från huvudpersonerna i första bokens perspektiv utan man får lära känna några andra lite bättre. Tyvärr är det just lite, jag kan tycka att personligheterna bres lite väl tunt när det är så många som delar på berättarperspektivet vilket också för med sig att få av hemligheterna avslöjas helt. Det finns några nya personer med, däribland ett par man känner igen från The Sookie Stackhouse Novels (True Blood). Jag gillar hur Harris får ihop sitt universum, även om jag irriterar mig på den frånvarande vampyren som har ett helt nytt sätt att livnära sig på, förstår inte varför det inte alls har nämnts i hennes tretton vampyrböcker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)