tisdag 25 augusti 2015

Tisdagsutmaning: Ny i klassen

Ny i klassen är temat för Kulturkollos utmaning som är tillbaka efter sommaruppehållet, precis som skolorna. Inget dumt ämne :) Här kommer några bra:
 • What Happened to Good-bye av Sarah Dessen. Om Elisabeth som flyttat till ytterligare en ny stad tillsammans med sin pappa och som på varje nytt ställe återuppfinner sig själv.
 • Looking for Alaska av John Green. En favoritgreen där en ung kille börjar på internat i ett kvalmigt Alabama.
 • Hemlängtan av Michelle Magorian. Min gamla favoritbok från mellanstadiet där Rusty varit evakuerad till Usa under andra världskriget. När kriget tar slut skickas hon hem till en familj hon inte längre känner som i sin tur skickar henne vidare till ett internat där hon inte alls passar in.

10 kommentarer:

 1. Hemlängtan har jag inte läst, nej inte de andra två heller. Bra tips.

  SvaraRadera
 2. Jag har nog tänkt läsa något mer av Green, kanske denna då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev helt fast, men har i efterhand undrat om det beror på om den faktiskt är otroligt bra eller om det beror på att det var min första Green? Kände när jag läste vidare i hans böcker att vissa teman återkom...

   Radera
 3. Svar
  1. Har läst den hur många gånger som helst! Och grät varje gång. Fanns ett avsnitt som jag ibland bläddrade fram till bara för att få gråta...

   Radera
 4. Hemlängtan är en fantastiskt bra bok.

  SvaraRadera
 5. De två första har jag läst och gillat väldigt mycket. Men den sista har inte läst, läst annat av henne dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade du varit i mellanstadieåldern hade jag rekommenderat den helhjärtat, är inte lika säker på att den skulle gå hem nu :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)