tisdag 4 augusti 2015

Shakespeare's Counselor: Charlaine Harris

Shakespeare's Counselor
Bild lånad från adlibris
Det här är den femte, och tyvärr sista, i Charlaines serie om Lily Bard, kvinnan som några år tidigare blev brutalt våldtagen och sedan dess gjort sitt bästa för att stänga av känslor och relationer och som lovat sig själv att aldrig mer vara ett offer. Genom böckerna har man sett hur Lily långsamt tinat och hur relationer börjat utvecklas, men med det följer en nyvaknad sårbarhet och i den här boken söker hon äntligen teurapeutisk hjälp i form av gruppterapi. Allt känns bra, samtalen är intressanta, men en dag när de ska träffas finns en död kvinna uppställd mot väggen. Är det ett hot mot gruppen (tro inte att ni kan vara säkra) eller mot gruppledaren som förföljs av en okänd man?

Omdöme: En bra avslutning på en väldigt bra serie, där jag varit mycket mer intresserad av att läsa om Lilys utveckling än om mordhistorierna som hon blandas in i. Det jag gillar mest är Lily själv, hon är så svartsynt och saklig och osentimental att jag ibland blir full i skratt när hon inte gör det som andra räknar med att hon ska göra. Kan inte låta bli att slänga in ett utdrag där den stalkade gruppterapiledaren söker upp Lily för att prata lite, hon hade nog räknat med något mycket mer empatiskt och stödjande :)

     “I thought you, of all people, would have the answers, would have more sympathy.”
     “The point is, that doesn’t make any difference.” I looked Tamsin straight in the eyes. “No matter how much sympathy I have for you, it won’t heal you faster or slower. You’re not a victim of cosmic proportions. There are millions of us. That doesn’t make your personal struggle less. That just increases your knowledge of pain in this world.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)