söndag 18 december 2016

Ray Donovan

Ray Donovan - Säsong 1 (4 disc)
Bild lånad från cdon
Ray Donovan är en serie jag slukat på Hbo. Den handlar om Ray som är "fixare" åt Hollywoods rika och berömda. Han är den man vänder sig till om man har mer ovanliga problem, som när man vaknar bredvid en tjej som dött av överdos, någon hotar att läcka en sexvideo eller ens son har blivit kidnappad. Ray löser problemen med liknande metoder - hotar, lovar, utpressar, tar till våld och ibland, men bara ibland, håller han en i handen. Han är duktig på sitt jobb, ger av lite sopranoliknande vibbar fast utan dennes organisation.

Familjen tillför sina problem. Alla, från de två tonårsbarnen till hans tre vuxna bröder, väntar sig att Ray ska lösa även deras problem och länge har det gått ganska bra, men så släpps hans pappa Mickey ut från fängelset (dit Ray en gång hjälpte till att förpassa honom) och tar upp sitt liv som småskurk igen, och säljer dessvärre in sina alltför ofta misslyckade idéer hos bröderna som får ta smällarna. Till slut våndas man varje gång Mickey dyker upp, allt han rör vid faller sönder.

Gillar den här serien! Den har ett härligt persongalleri med rika bakgrunder till karaktärerna, där jag särskilt gillar två av Rays bröder. Terry, en f.d. boxare med parkinson och Bunchy en nykter alkoholist som fortfarande brottas med minnena av hur prästen våldtog honom som barn. Strålande skådisar överlag, med Liev Schreiber (Ray Donovan) och Eddie Marsan (Terry Donovan) som mina personliga favoriter. Fyra säsonger finns än så länge, en femte kommer 2017.

2 kommentarer:

  1. Låter som en serie som jag skulle kunna gilla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ge den en chans, den är riktigt bra!

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)