fredag 2 december 2016

Blind Descent: Nevada Barr

 (pocket)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
Blind Descent är den sjätte boken om parkvakten Anna Pigeon och den här gången behöver hon (tillsammans med en räddningsexpedition) undsätta en vän och kollega som råkat ut för en olycka när hon utforskade ett grottsystem.

Anna är djupt klaustrofobisk vilket smittar genom sidorna, men fast besluten att vara en god vän fortsätter hon allt längre in i ett labyrintliknande grottsystem med vissa otroligt snäva passager. Det visar sig att olyckan inte är en olyckshändelse och när Anna försöker ta reda på mer blir hon den mest avskydda personen i hela nationalparken.

Bildresultat för carlsberg caves
Lechuguilla, bild från
National Park Service
Tankar: Gillar hela den här serien! Bitvis adrenalinhöjande och med mycket humor genom hela boken. Miljöskildringarna är fantastiska, liksom skildringen av ångesten som den klaustrofobiska Anna genomlider. Aldrig i livet att jag skulle grottforska själv efter den här boken!

Anna fortsätter att vara en mycket trevlig bekantskap. Förutom att jag känner igen mig i hennes antisociala beteende så gillar jag hennes funderingar över sina relationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)