tisdag 14 juli 2015

Shakespeare's Christmas: Charlaine Harris

Shakespeare's Christmas
Bild lånad från adlibris
Shakespeare's Christmas är den tredje boken om Lily Bard och den här gången blir hon inblandad i jakten på en flicka som försvann för åtta år sedan. Det är hennes nye pojkvän Jack som har fått fallet, privatdetektiv som han är, men eftersom det finns ledtrådar till Lilys uppväxtstad och en av de möjliga förövarna är mannen som ska gifta sig med hennes syster hjälper hon till så gott hon kan. Ganska länge är dock fokuset mest på Lily själv. Inför bröllopet förväntas hon delta i "wedding showers" och "rehearsal dinner" och liknande och det är påfrestande för henne som mest är van vid att vara ensam och inte behöva ta hänsyn till andra. Inte blir det bättre av att familjen tassar på tå och oroligt granskar henne för att se hur hon mår efter våldtäkterna för flera år sen (vilket är anledningen till att hon inte träffar dem så ofta längre).

Lily anstränger sig så gott hon kan, men känner sig instängd och frustrerad och längtar efter något som kan ge utlopp för energin. Hon hittar den genom att städa, vilket också ger utmärkta tillfällen till att snoka i misstänkta hem. Pojkvännen dyker upp i stan och det är tydligt hur mycket de tycker om varandra vilket gör det desto mer frustrerande när de inte vågar uttrycka det eller säga något som tyder på att de hoppas på en gemensam framtid. Jag blir också lite avskräckt när Jack visar en alldeles för svartsjuk sida. I slutet av boken ökar tempot och fokuset hamnar på fallet de försöker lösa. Gillar den här boken, men det är inte min favorit i serien.

En sak som jag störde mig på är när Lily är barnvakt och ett av barnen, fortfarande i blöjor, på ena sidan säger "I want chips. I don't like nanas." (bananer) och två sidor senare säger "I'm gonna help you out" he said happily. "I'm gonna cut baby Jane's toenails." känns som en väldigt snabb språkutveckling...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)