fredag 2 januari 2015

The Thousand Dollar Tan Line: Rob Thomas & Jennifer Graham

Veronica Mars: The Thousand-Dollar Tan Line
Bild lånad från adlibris
The Thousand Dollar Tan Line av Rob Thomas & Jennifer Graham är en bok om Veronica Mars. Den utspelar sig tio år efter tv-serien och direkt efter filmen. Veronica blev fast i Neptune efter fallet i filmen. Hon tar hand om privatdeckarfirman medan pappan återhämtar sig från skador till hans stora besvikelse, han vill att hon ska göra något bättre av sitt liv.

Det är Spring Break i Neptune och staden är fylld av partande ungdomar. Så försvinner en av dem och tack vare ett klumpigt sheriffuttalande börjar mediadrevet att gå. Handelsförbundet i staden vill rädda stadens goda rykte och sätter Veronica på fallet. Då försvinner tjej nummer två och Veronica har en alldeles egen personlig koppling till den senast försvunna.

Omdöme: Rob Thomas ligger även bakom tv-serien och filmen och det märks, man känner igen sig (trevlig omväxling mot de böcker som filmatiseras och där de ändrar som de vill). Det finns många referenser till gamla händelser både i serien och filmen och det blir ingen större skillnad att läsa om henne istället, det är som att komma hem.

Storyn med de försvunna flickorna är bra, lagom invecklad med lite slamkrypare inslängda här och var, och jag tycker att det här fallet var bättre underbyggt än det i filmen. Jag gillar den personliga twisten och spökena som återvänder från förr, det gör det hela lite mer känslomässigt intressant.

7 kommentarer:

 1. Älskade tv-serien, men borde se om den plus se filmen innan jag läser den här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror den funkar ändå, men det tar ju inte direkt emot att se om den :)

   Radera
 2. Bare en kjapp kommentar for å ønske deg godt nytt år og spørre: kommer du til å fortelle/ vise noe fra Malaysia?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma :)
   Det kommer att komma lite foton från Malaysia inom ett par dar tänker jag. Landade igår, ska bara komma ikapp lite innan jag sätter mig och gallrar fram de bästa :)

   Radera
 3. Gillade denna efter att ha älskat serien. Såg att nästa bok i serien kommer ut i slutet av denna månad. Yay!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yay! Det visste jag inte, vilken god nyhet :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)