måndag 26 januari 2015

Haunted: Kelley Armstrong

Haunted
Bild lånad från adlibris
Haunted av Kelley Armstrong är hennes femte i serien Women of the Otherworld. Den här gången har Eve fått ta huvudrollen. Eve är död sedan tre år och lever i en slags spökvärld. Sedan förra boken var hon skyldig ödesgudinnorna en tjänst och nu kräver de in den - de skickar ut henne på jakt efter Nix, en seriemördare med magiska krafter. Eve gör så gott hon kan, men kan inte helt släppa tankarna på dottern som lever med fosterföräldrar vilket seriemördaren upptäcker och utnyttjar.

Omdöme: Delvis bra blir omdömet den här gången. Jag gillade när det handlade om relationerna, tycker Armstrong är himla bra på att beskriva sådana. Hur Eve inte kan låta bli att se efter dottern hela tiden och hur hon och Kristof dras mot varandra, men att det inte är komplikationsfritt.

Är inte lika förtjust i spökvärlden, den är så komplicerat uppbyggd med alla sina världar och i kombination med resorna i de levandes värld och besöken bland Nixs offer så blir det väldigt många platser och personer. Spännande är det å andra sidan ganska ofta, allra mest i seriemördarnas helvete, tyckte det var en ganska rolig lösning även om den inte verkade fungera så bra. Hur strikt och reglerat det är i livet efter detta, särskilt bland änglarna, stör mig också och gör att slutet blir bittrare än vad jag hade önskat. Tycker att de hade förtjänat ett lite lyckligare slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)