lördag 24 januari 2015

Night of Cake and Puppets: Laini Taylor

Night of Cake & Puppets (e-bok)
Bild lånad från bokus

Night of Cake and Puppets av Laini Taylor är en "mellanbok" i serien om Karou och här flyttas fokuset till hennes kompis Zuzana, "the rabid fairy", natten då hon äntligen blir ihop med "Violin Boy", Mik. Det är en invecklad plan hon har förberett för att få honom att lägga märke till henne och i den finns bland annat en skattkarta som tar honom ut i ett vintrigt Prag, en förtrollad marinett och ett kafé. Jag förundras lite över hur modig hon är i planerandet, med tanke på att hon inte alls vågar prata med honom :)

Det här kan vara den mest romantiska bok jag läst, men den är inte kväljande gullig utan snarare hoppfull och magiskt sagobetonad. Boken är skriven med varannat kapitel från Zuzes perspektiv och varannat från Miks och jag kan inte bestämma mig för vem jag tycker bäst om. Den som jag för tillfället läser ur, blir alltsom oftast slutsatsen...

4 kommentarer:

 1. Gleder meg til jeg skal begynner på bøkene til Laini Taylor. Må avslutte et par av seriene - jeg har startet på etter at jeg har latt meg inspirere av deg - først :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att du kommer att tycka om dem :)

   Radera
 2. Jag önskar att fler romanser skildrades på det här viset :) Det är verkligen magiskt och romantiskt, utan att bli kväljande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Och lite så där småpirrigt, gillar att läsa när det är så :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)