söndag 1 april 2018

Läsmånad: mars-2018

Hate U Give (e-bok)
Bild lånad från bokus
En bra månad :) Har upptäckt och läst två nya serier, Shatterad Sea - en fantasytrilogi av Joe Abercrombie som var en mycket trevlig ny bekantskap och vars mittenbok blev en av månadens favoriter (berättelsens pov ändras mellan böckerna och Thorn i mittendelen blev en absolut favorit). Den andra var Patricia Briggs pågående urban fantasyserie om varulvarna Alpha and Omega som tillhör den typen av böcker som jag brukar benämna som ren läsglädje. Serien håller en hög jämn standard, men den andra månadsfavoriten blev dock The Hate U Give av Angie Thomas som handlar om en oprovocerad dödskjutning av en ung svart man och dess efterverkningar.


Shattered Sea Series 3-Book Bundle (e-bok)
Bild lånad från bokus
Största besvikelsen blev Dessens This Lullaby, jag hade svårt för slutet där huvudpersonen helt plötsligt ser ljuset och växer som människa, i andra böcker jag har läst av henne har handlaget inte riktigt känns så tungt. Den sämsta boken var dock ingen besvikelse, efter att ha arbetat med Vips och dess högläsningsbok under några månader så vet jag ju vad jag kan vänta mig. Nu är den dock slut och klassen kan gå över till något annat :) En avbruten bok också, Harkens The Book of Life som jag började på utan att inse att det fanns två böcker före, så otroligt klantigt och jag kämpade (alldeles för) länge med att försöka förstå hur personerna hängde ihop med varandra. Blev dock inte sugen på att försöka från början, det jag läste räckte.

Statistik:
Lästa böcker: 14 (2 barn, 1 novellsamling)
Lästa sidor: 4625
Böcker på svenska: 1, engelska: 13                                Böcker av kvinnor: 9, män: 4, kombo 1
Nya författare för mig: 4                                                    Antal länder: 3
Del av serie: 9 (2 påbörjade, 2 avslutade/up to date)
10 böcker av amerikanska författare
3 böcker av brittiska författare
1 bok av svenska författare

Böcker:
30.  Vips högläsningsbok åk 1 - Lena Hultgren (barn, högläsning, läromedel)  2-/5
29.  Half a War - Joe Abercrombie  3+/5
28.  Half the World - Joe Abercrombie   4+/5   *månadsfavorit*
27.  Half a King - Joe Abercrombie   4/5
26.  Burn Bright - Patricia Briggs   4/5
25.  The Hate U Give - Angie Thomas   4+/5   *månadsfavorit*
24.  Dead Heat - Patricia Briggs  4/5
23.  Fair Game - Patricia Briggs   4/5
22.  Hunting Ground - Patricia Briggs  4-/5
21.  On the Prowl - Patricia Briggs  (kortroman)  3/5
20.  Four Summoner's Tales - Armstrong, Golde, Liss, Maberry (novellsamling)  3/5
19.  Fuzzy Mud - Louis Sachar  3+/5
18.  Cry Wolf - Patricia Briggs   4/5
17.  This Lullaby - Sarah Dessen   3-/5   -månadsbesvikelse-
A.   The Book of Life - Deborah Harkness, avbrutit efter 110 sidor.

Film: 
X-men: Days of Future Past, tv 6. Nja, blev inte så imponerad. De skickar tillbaka Wolverine i tiden för att ändra nutiden och den känns ganska rörig. Jag hade också lite svårt att tro på tidslinjen när jag tänker på de andra filmerna i serien.
Animals; Ricky Gervais, dvd. Några år gammal stand up-show, men rolig.
Politics: Ricky Gervais, dvd. Några år gammal stand up-show, men rolig.
The Martian, tv 3. Astronaut tros vara död och blir kvarlämnad på mars, men han kvicknar till och gör sitt bästa för att överleva. Har sett den förut och boken är fortfarande bättre, tycker humorn kommer fram mer i den.
The Hunger Games, dvd. Har varit sugen på en omtittning av serien ett tag nu, och vad kan passa bättre än en påskhelg för ett Hunger Games-maraton? Börjar lika bra den här gången med :)

Tv: 
Our Cartoon President, Hbo. Nja, den är fortfarande för meh, hade väntat mig mer av den efter de vassa små inslagen på The Late Show, men den här lägger jag nog ner.
Last Week Tonight with John Oliver, Hbo. Den här är desto bättre, Oliver kan vara ganska giftig, lite för överspelad bara.
Sinner, svt 1. En helt vanlig småbarnsmamma hugger en dag ihjäl en man på badstranden. Polisen som undersöker fallet letar efter förklaringar och långsamt, långsamt får man se vad som döljer sig under hennes skal. Riktigt bra och jag vill hela tiden veta mer.
Den fantastiska historien med Berg & Meltzer, kanal 5. Kvinnornas historia genom tiderna förs fram organiserade efter ämnen som sport, äktenskap och arbete. Intressant och roligt.

2 kommentarer:

  1. Hm, jag får nog ta och prioritera upp The Hate U Give. Köpte den på bokrean i en vidunderligt snygg utgåva, så det är kanske läge att läsa den på momangen :)

    SvaraRadera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)