torsdag 19 april 2018

Burn: Nevada Barr

Burn (Anna Pigeon Mysteries, Book 16) (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
Burn av Nevada Barr är den sextonde boken om park rangern Anna Pigeon. Hon är fortfarande sjukskriven efter händelserna i Winter Study och passar på att hälsa på en kompis i New Orleans Jazz National Historical Park. Granne med henne bor Jordan som känns som att han är på gränsen att explodera och göra något riktigt våldsamt.

För ovanlighetens skull i Barrs böcker delas berättarperspektivet i boken. Den andra berättaren är Claire som kommer hem mitt i natten och under stigande panik upptäcker att barnen är borta. Hon hinner knappt ringa polisen förrän huset börjar brinna och sedan kommer brandmännen ut med två små förbrända kroppar. Vad är det som händer? Claire blir i alla fall omedelbart misstänkt och flyr chockad därifrån.

Trådarna knyts ihop efter några kapitel till en jakt på pedofiler och det är spännande och det går snabbt. Jag gillar hur speciellt hur ostabil Jordan är, att man aldrig riktigt vet hur nära gränsen han är. Anna blir jag nästan lika frustrerad på som maken, hennes risktänkande och backup-planer hade behövts utvecklas några steg till. Som vanligt är miljöbeskrivningarna utmärkta, även om det inte är lika fängslande att läsa om det dekadenta och lätt förfallna French Quarters som de majestätiska Rocky Mountains.
Bildresultat för new orleans jazz national park
Park Rangers i New Orleans Jazz National Historical Park har speciella arbetsuppgifter :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)