torsdag 9 mars 2017

You're Never Weird on the Internet (almost): Felicia Day

 (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
You're Never Weird on the Internet (almost) valde jag enbart utifrån titeln :) Det visade sig att jag fick en ny bekantskap - skådespelerskan, spelaren och youtubern (med mer) Felicia Day, jag visste inte vem hon var förrän jag började lyssna.

Day berättar om sitt liv och det är väsensskilt från mitt i nästan allt. Hon hemskolades av en mamma som bland annat godkände tittning på tv-sänd sport som idrott, hon fick ett collegestipendium redan som 16-åring för sitt fiolspelande och läste dessutom in en matteexamen under tiden. Hennes egentliga vänner under uppväxten var dem hon hittade online på spelforum, hon skrev fan-fic om spelkaraktärer och under en period utvecklade hon ett ganska kraftigt spelberoende. Dessutom har hon arbetat för att slå sig in som skådespelerska och skapade till slut sin egen youtubeserie The Guild, startade upp ett företag och familj och gick till slut in i väggen.

Det mesta av det är inget jag har någon som helst erfarenhet av, men det är intressant att läsa om (lyssna på) ett liv som är så annorlunda. Day är också ofta ganska rolig och såklart finns gott om allmänmänskliga känslor också med.

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte väldigt mycket om den här när jag läste den :) Felicia Day är en cool person.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte också om den, var en fascinerande person att läsa om :)

   Radera
 2. Har länge varit ett stort fan av Felicia Day. Så älskade hennes bok redan innan jag läst den haha XD Hon är awesome! Så kul att du upptäckt henne! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Awesome var en bra sammanfattning. Hade jag haft hälften av hennes driv så hade jag f-n vart president tror jag :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)