tisdag 7 mars 2017

15 frågor om vårvintern

Johanna har ordnat en enkät med frågor som alla på något sätt har med vårvintern att göra. Alltid kul med enkäter, men jag tyckte bitvis den var ganska svårsvarad, fanns flera alternativ där jag gillar bägge alternativen och flera andra där jag inte gillade något... Mina svar är fetmarkerade.

Semlor eller våfflor? Jag gillar bägge, men våfflor äter jag så sällan att det blir lite av högtidsstunder.

På spåret eller Sveriges mästerkock? Tittar inte på någon av dem numera, men var förr en trogen tittare av På spåret medan Sveriges mästerkock aldrig tilltalat mig alls.

Bokrea eller pocketkampanj? Lånar nästan alla mina böcker... men bokrean är lite mer spännande eftersom bokhandlarna kraftsamlar.

Längdskidor eller alpint? Utövar inte något av dem, men föredrar att titta på längdskidor.

Bokaktuella Camilla Läckberg (Häxan) eller Birgitta Ohlsson (Duktiga flickors revansch)? Har inte läst Läckberg på flera år och Duktiga flickors revansch lockar inte alls för tillfället.

Tulpaner eller snödroppar? Gillar bägge, blir lika glad av nyköpta tulpaner som att se de första snödropparna titta upp.

Vasaloppet eller Oscarsgalan? Tittar inte på någon av dem, men är alltid nyfiken på vem som fått sin Oscar (och vad de hade på sig).

Långkok eller hämtpizza? Båda kan vara riktigt goda, men med tanke på att jag nästan aldrig lagar mat och kan känna mig rätt nöjd när jag lagat till kokt korv med bröd så vinner hämtpizzan.

Klassiker eller nyutgivna böcker? Nyutgivet, finns ju en hel del jag längtar efter. Klassiker får jag däremot göra utmaningar av om de alls ska bli lästa vilket är lite synd, finns ju en del guldkorn.

Melodifestivalen eller P2-koncert? Ingetdera.

Pollenallergi eller blixthalka? Båda otrevliga, men hellre en dag här och där med halka än att behöva kämpa efter andan hela vårarna.

Böcker som utspelar sig i Paris eller London? London, kanske mest för att det finns fler brittiska än franska författare som jag gillar.

Ishockey eller bandy? Inte så stor chans att det blir något av dem, men möjligtvis ishockey.

Bokaktuelle Jo Nesbö (Törst) eller Johannes Anyuru (De kommer drunkna i sina mödrars tårar)? Tror inte att jag kommer att läsa någon av dem (men får se när recensionerna börjar dyka upp på bloggarna), men Anyuru känns troligare än del 11 i en deckarserie jag inte följer.

Blåmesar eller domherrar? Domherrar är ju jättefina, men det är flera år sedan jag såg någon, så hellre en fågel i handen...

Relaterad bild

10 kommentarer:

 1. Det var nog ett tag sedan jag såg någon domherre också, men de är väldigt fina när man väl ser dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de det. Fast det är ju blåmesarna också :)

   Radera
 2. Kul att läsa dina svar :) Jag ser domherrar rätt ofta vid mitt jobb, vilket är kul. De brukade kunna dyka upp på baksidan av mina föräldrars hus också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sämre arbetsmiljö kan man definitivt ha :)

   Radera
 3. Kul att läsa dina svar! Våfflor äter vi rätt ofta, gott på söndagarna tycker jag =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är supergott, men blir ändå väldigt sällan... Tror jag äter fler semlor bara för att "man måste ju passa på när det är tid för dem"...

   Radera
 4. Svårt att välja mellan klassiker och nyutgivet, båda lockar. Finns verkligen många oupptäckta guldkorn bland klassikerna och nästan alltför många intressanta nya böcker som kommer emellan. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så många böcker, så lite tid :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)