söndag 8 januari 2017

Bokåret 2016 - statistik

Känns som ett bra år med 208 lästa böcker, totalt 69.899 sidor. Antalsmässigt är det lite lägre än förra årets 214, men sidantalat har ökat med drygt 1000. Bästa (mesta) månaden var juni när jag läste 10.016 sidor om 31 böcker, sämsta var december där antalet slutade på 10 (3496 sidor). Resten av månaderna har rört sig däremellan.

41% av böckerna kommer från Usa (vilket är den lägsta siffran därifrån sedan jag började blogga och föra statistik - bara med 4%, men ändå), lägger jag till Storbritannien, Kanada, Australien och Irland blir det 74%, vilket är samma andel böcker som jag läste på engelska. Allra oftast är det samma böcker, men inte alltid. Författare från 21 olika länder blev det, vilket är ett personligt rekord, och min egna lilla utmaning om att läsa böcker från 4 nya länder nästan fördubblades.

Utmaningarna jag gav mig själv var att att läsa böcker från fyra nya länder och där avslutade jag på 7 :) Tänkte ha samma utmaning nästa år. Jag var också med i The Reading Challenge och lyckades pricka av 47 av 50 punkter vilket jag tycker är ganska bra. Svåraste utmaningen har varit att skriva om böckerna inom en vecka efter jag läst ut dem. Periodvis så går det bra, men sen kan det gå några veckor innan jag sätter mig nästa gång. Allra värst är det när bloggsuget försvinner vilket hänt ett par gånger under året. Nu har jag börjat med att skriva ner en kladd på papper först och då funkar det faktiskt bättre, har lättare att sätta mig när jag vet att det går ganska snabbt och inte behöver vara helt genomtänkt - jag kan alltid mixtra lite till när jag sätter mig vid datorn.

68% av böckerna var av kvinnor, siffran har hållit sig ganska konstant mellan åren. 37% var nya författare, men eftersom jag läser så många bokserier (65%) så finns det flera i den nya bekantsskapskretsen som jag läst några stycken av. Har avslutit eller läst sista utgivna del av 4 fler serier än jag påbörjat, och i realiteten lär det vara något fler eftersom en del serier ges upp...

Lästa sidor: 69.899                                             Lästa böcker: 208, noveller: 19
Böcker på svenska: 54, engelska: 153               Böcker av kvinnor: 141, män: 58, kombo: 9
Författare som är nya för mig: 77                       Författare från 21 länder
Del i serie: 135 (därav ny: 38, up to date: 42)
86 böcker av amerikanska författare
36 böcker av brittiska författare
35 böcker av svenska författare
22 böcker av kanadensiska författare
8 böcker av australiska författare
4 böcker av österrikiska författare
3 böcker av isländska författare
1 bok vardera av författare från Eritrea, Frankrike, Ghana, Irland, Italien, Japan, Mexiko, Nigeria, Nordkorea, Norge, Sydafrika, Sydkorea, Tanzania och Vietnam

10 kommentarer:

 1. Massa härlig statistik här =) Låter som du haft ett bra läsår =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite nördig är man ju :) Jodå, har varit ett bra läsår (ett bra år över huvud taget egentligen).

   Radera
 2. Tyckte jag lyckats klämma många böcker :) Men här ligger jag i lä!
  Önskar dig ett Nytt Gott Läsår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske har ett liv vid sidan om?
   :)
   Gott nytt läsår på dig med!

   Radera
 3. Så många böcker du hinner läsa under ett år! Jag tyckte att jag läste på varje ledig stund, men kom ändå bara upp i 68 böcker, vilket för mig var många ;) Jag skall klicka runt och se om du skrivit något om bästa böckerna 2016.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog fler lediga stunder :) Inlägg om favoriter kommer, ligger bara (som vanligt) lite efter.

   Radera
 4. Kul att läsa din statistik :) Som alltid är jag imponerad över hur mycket du hinner läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget att vara imponerad över, gör inte så mycket annat är jag rädd. Fast trivs ändå :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)