onsdag 23 november 2016

Snövit: Big Wind

_mg_5322.web
Bild lånad från Big Winds hemsida
Var på Big Winds uppsättning av Snövit med mina förstaklassare och det var så bra! Det började med dagen för drottningens födelsedagskalas (henne 26:e ännu en gång) och där kommer även hennes födelsedagspresent (spegeln) och en diktande prins in i handlingen. Snövit är inte välkommen på kalaset och när spegeln säger den brutala sanningen går allt bara utför.

Jag gillar hur Big Wind har tweakat historien lite grann så den känns ny samtidigt som den är klassisk och jag gillar hur mycket humor för både barn och vuxna som de fått in, det var mycket skratt i salongen. För att vara en teater för barn var den ganska lång, runt 75 minuter, men det kändes aldrig så och det var inga barn som kroknade halvvägs. Mycket tror jag att det berodde på hur aktiv publiken uppmanades vara. Vi uppmanades ååah när det var synd om någon eller om någon var kär, bua när någon (drottningen) var elak, vi ropade hälsningar när karaktärer kom in på scen och några gånger fick vi ställa oss upp och dansa.

Vi hade med oss 39 elever och 5 pedagoger och alla var lika förtjusta. Många av barnen tyckte bäst om sångerna (och de var bra!) och för andra var det den rockiga fen, vuxenskämten eller en kräkscen som fastnade mest. Min favorit var den härligt elaka drottningen. Har ni möjlighet så tycker jag absolut att ni ska ta med er ett par barn och gå och se den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)