söndag 27 november 2016

Smakebit: The Last One

 (pocket)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
och översatt till svenska
Har inte hunnit så långt i min smakbitsbok, The Last One av Alexandra Oliva, men än så länge har jag en positiv känsla. Den handlar om Zoo som är med i en robinson-liknande dokusåpa, men strax efter att filmningen börjat så sprider sig en farsot som utplånar(?) mänskligheten. Zoo är dock inte medveten om det här, hon tror att dolda kameror följer henne och att filmteamet fortfarande ger henne ledtrådar i form av färgen blå. I utdraget är hon svag och uttorkad efter att ha varit sjuk och letar efter mat i en liten affär:

I think of the camera, of my husband watching me scavenge corn chips off a country market floor. It's not worth it. They must have left me something else. I drop the chip and heave myself upright. The motion makes my head swim. I pause, regaining equilibrium, then walk by the produce stand. Dozens of rotted bananas and deflated brown orbs - apples? - watch me pass. I know hunger now, and it angers me that they've allowed so much to go to waste for the sake of atmosphere.

Fler smakbitar hittar man hos Mari, alla är välkomna att delta :)
Nu är det snart sovdags och imorgon blir det julstädning. Hoppas att ni får en trevligare dag...

32 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det gör det och det känns ut genom sidorna...

   Radera
 2. Det där var något jag alltid tänkte på när jag var yngre, speciellt när jag kom till någon plats som var helt folktom, men som alltid brukade vara full av liv och rörelse. Boken låter väldigt spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan fortfarande få de tankarna... Är mycket nöjd med boken så här långt :)

   Radera
 3. Verkar som en spännande bok! Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. ruttna bananer... kanske baka en banankaka??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att om äpplena har hunnit ruttna så är nog stadiet för banankaka förbi. Bananerna jag har på köksbordet borde däremot vara perfekta :)

   Radera
 5. den här kände jag inte alls till. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Det låter som en spännande historia.

  SvaraRadera
 7. Det måtte være en veldig ensom opplevelse. En blir nysgjerrig på hva det er med henne som gjør at hun har overlevd, og om det finnes andre noe sted. Jeg har lest Wool og Shift, men ikke Dust av Hugh Howey og det er mye som minner om Shift. )Jeg skal selvfølgelig også lese Dust, jeg har bare ikke kommet så langt) :-D Ha en riktig fin første søndag i advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte mycket om silotrilogin :) Tycker nog att mycket skiljer så här långt, men så vet jag ännu väldigt lite om bakgrunden i den här boken...

   Radera
 8. Verkar spännande
  Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Okänd bok (och författare) för mig. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes debut så det är inte så konstigt :)

   Radera
 10. Låter spännande. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Hemsk situation att vartefter ana att något inte alls stämmer. Tack för smakbiten, blev nyfiken på boken. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har inte kommit dit ännu, än så länge så pressar hon in allt hon ser i dokusåparamen oavsett hur långsökt. Gillar det, hur hon försöker göra allt logiskt.

   Radera
 12. Låter som ett väldigt intressant bok upplägg. :) Ser fram emot recension sen när du läst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev en av månadsfavoriterna så jo, jag tycker om den :) Recensionen kommer dessvärre dröja, har en fruktansvärd backlogg, så nu är det oktobers böcker som står på tur...

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)