måndag 6 april 2015

Mr. Kiss and Tell: Rob Thomas och Jennifer Graham

Veronica Mars (2): An Original Mystery by Rob Thomas: Mr. Kiss and Tell
Bild lånad från adlibris

Det här är den andra boken i serien om Veronica Mars, men innan böckerna finns också tre säsonger av en tv-serie och en film som har ett stort inflytande på karaktärernas bakgrund och handlingar. I boken hittas en nästan död tjej slängd på ett fält med tydliga spår efter våldtäkt, men hennes minne är suddigt och inga vittnen finns. Så när polisutredningen går i stå kallas privatdeckaren Veronica in av försäkringsbolaget som undrar om det verkligen är deras ansvar att betala ut pengar. Det blir en ganska snårig utredning.

Parallellt med det nya fallet följs en sak från filmen upp, där anklagades en gammal klasskompis till Veronica för rånförsök, men nu tar fallet nya vändningar när blickarna istället riktas mot den extremt korrumperade polisstyrkan, något som är fullständigt livsfarligt att titta närmare på.

Omdöme: En trevlig bok med ett till på gränsen för invecklat fall. Hade tv-serien fortfarande gått hade det här nog varit fallet som dragit ut över hela säsongen med småtrådar instoppade inimellan... Jag är mest fascinerad över tråden som behandlar hur rätttsystemet fungerar i den lilla staden, känns som att man lika gärna hade kunnat spela på lotto.

Gillar som alltid stämningen mellan karaktärerna, det är samma lite sarkastiska ordväxlingar som i tv-serien. Veronicas hemliv verkar äntligen ha ordnat upp sig och blir lite tråkigare, den där dragningen och osäkerheten som tidigare funnits har bytts ut mot ett hemliv som även om det har sina komplikationer inte är lika förtrollande tyvärr. I slutet blandade författarna in ännu en gammal karaktär i ekvationen, men jag hoppas att det inte leder någonstans, kan tycka att det krånglats nog, vill ha ett HEA för både Logan och Veronica.

2 kommentarer:

  1. Ohh, måste uppdatera mig på Veronica Mars och läsa även böckerna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag, lite guldkant på vardagkvällar (eller när man nu gör det...) :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)