tisdag 14 april 2015

Midnight Predator: Amelia Atwater-Rhodes

Midnight Predator
Bild lånad från adlibris
Midnight Predator av Amelia Atwater-Rhodes handlar om Turquoise som de senaste åren, allt sedan hon undkommit en slavtillvaro hos en vampyr, ägnat all sin tid åt att bli en allt bättre vampyrjägare. Så kontaktas hon av ett ombud som har ett erbjudande om ett (högt) pris på en vampyrs död. Inget unikt, förutom det faktum att hon först måste ta sig tillbaka till stället hon en gång med nöd och näppe kom ifrån med livet i behåll.

Omdöme: Det här är den fjärde och sista delen i Atwater-Rhodes vampyrserie och trots att de övriga delarna varit ytterst fristående så blir den här förvirrande. Förutom de fysiska egenskaperna hos vampyrerna så har den inget gemensamt med de övriga i serien, det enda lilla sambandet är när en vampyr beklagar sig för överhuvudet i deras samhälle och får svaret att "flytta till New Mayhem då och se om du trivs bättre där", New Mayhem är en plats som förekommit tidigare i serien. Men ett litet ortsnamn räcker inte riktigt för mig, speciellt inte när relationen mellan vampyrer och människor är så totalt olika med ett hittills totalt okänt slavsystem som grund i historien.

Bedömer man den här boken enbart på sin egen berättelse, så blir det ändå ingen favorit. Jag har svårt att känna med Turquoise trots alla hennes hemska upplevelser och jag blir inte övertygad av hennes personliga utveckling. Inte heller hennes lilla dragning till vamyrlivet känns helt trovärdig. Synd på en serie som började så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)