lördag 18 oktober 2014

Stolen: Kelley Armstrong

Stolen
Bild lånad från adlibris
Stolen av Kelley Armstrong är den andra i hennes serie The Women of the Otherworld. Elena, den kvinnliga varulven vi lärde känna i första boken, är tillbaka med besked. Det ryktas om att någon har bevis för att varulvar existerar så hon åker för att kontrollera det och, om det stämmer, se till att bevisen försvinner.

Det hela visar sig vara en plan av några häxor som vill träffa henne och diskutera ett problem som det övernaturliga samhället står inför, en datamiljardär som kidnappar övernaturliga varelser och forskar på dem. Inte så överraskande blir Elena själv kidnappad och hamnar i en högteknologisk forskningscentral med hängivna forskare (som inte riktigt ser felet med att hålla de "unika" objekten inspärrade, de får ju så bra omvårdnad) och en alldeles vidrig och lättkränkt miljardär.

Omdöme: Den här boken var så himla bra! Det hände mycket och det var ofta obehagligt. Forskningscentrets uppbyggnad med sin extrema övervakning, persongalleriet båda bland de anställda och de inspärrade... mumma! Armstrong skriver ofta med humor (som när Elena först inte vill tro på att det finns övernaturliga varelser, trots att hon själv är varulv) och det gedigna bakgrundsarbetet som lades i förra boken betalade sig här genom mer tempo i berättelsen.

Och slutligen ett litet citat som jag inte kunda låta bli, eftersom det speglar mina egna uppfattningar :) Jag funderar på om inte mänskligheten hade det som bäst på jägar- och samlartiden:
"When the computer age first arrived, people were thrilled. They dreamed of shorter work weeks, more time for self-improvement. It didn’t happen. People today work as hard, if not harder, than they did thirty years ago." Är på tiden med lite förbättringar när det gäller arbetstid tycker jag.

4 kommentarer:

 1. Åh, kollade nyss upp den boken och den finns inte på svenska:(. Serien låter som nåt jag skulle tycka om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet att mitt bibliotek har de första två på svenska, Biten och Märkt, men tror inte att resten av serien har översatts. Men det är alltid något :)

   Radera
 2. Jag gillade nog första boken lite mer än denna då världen helt plötsligt blev så jättemycket större. Ska bli spännande att se om det blir lika bra när Elena inte är huvudperson längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst två böcker till och tycker att de är bra, men saknar Elena... Gillar henne.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)