söndag 3 augusti 2014

Smakebit på søndag: City of Heavenly Fire

City of Heavenly Fire (häftad)
Bild lånad från bokus
Smakbitarna är tillbaka igen efter att Mari, smakbitarnas hemföreståndare, haft ett välförtjänt semesteruppehåll. På min semester (som fortsätter en och en halv vecka till) har jag läst ganska mycket, men även hunnit med en vecka i Krakow och besök i Laholm och Damma där man pysslat om mig :) De bästa böckerna hittills under sommaren, utan inbördes ordning: Omens av Kelley Armstrong, The Handmaid's Tale av Margaret Atwood, Under the Dome av Stephen King och Harry Potter and the Order of the Phoenix av J. K. Rowling.

Nåja, City of Heavenly Fire av Cassandra Clare började jag på igår och har hittills läst hundratalet sidor. Hade det inte varit för att det är den sista i serien om The Mortal Instruments så hade jag nog låtit den vara, jag blev ganska besviken på boken innan. Eftersom den är sist i serien har jag valt ett utdrag utan spoilers, där Clary och Simon är på ett varuhus och letar julklappar:
    "Maybe I should get my mom something," he said bitterly. "What says 'Thanks for throwing me out of the house and pretending I died?'
    "Orchids?"
Det var sådana här smågiftiga repliker som gjorde att jag föll för serien från första början :)

Ha en trevlig söndag!

Och här finns inlägget jag skrev efter att ha läst boken.

26 kommentarer:

 1. Jag har funderingar på att börja läsa någon serie av Cassandra Clare, men har inte riktigt kommit mig för det ännu. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är min första serie av henne och jag kan tänka mig att läsa fler, men just den här kändes som en avslutad trilogi som fick ett påhäng. Men hittills är boken bättre än jag förväntat mig vilket är skönt :)

   Radera
 2. Tack för smakbiten. Trist när en serie inte (kanske) håller hela vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu så är den faktiskt ganska bra, så jag är nöjd, håller tummarna för att det håller i sig :)

   Radera
 3. Jeg burde i grunnen lese Under the Dome i full fart, for mannen min vil begynne å se tv-serien. Som regel er det da en fordel å lese boken først :-) Men jeg har så mange bøker jeg holder på med akkurat nå, og de må selvfølgelig gjøres ferdig først :-)
  Jeg har lest de tre første bøkene i The Mortal Instruments og følte at det var en naturlig slutt der, så det har ikke blitt at jeg har fortsatt. Men jeg har bok fire i hyllen, så en dag leser jeg den nok og da må jeg jo bare fortsette :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar jag också hade slutat där, även om den här hittills är bättre än femman. Du borde absolut läsa Under the Dome, så himla bra!!!

   Radera
 4. Greit å lese om andre bøker og serier enn de jeg selv velger. Ofte får jeg bekreftet at dette ikke er min sjanger, andre ganger blir jeg ganske nysgjerrig! Og en skal aldri si aldri! Ha en fin sommerdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och den här gången var kanske utdraget för kort för att avgöra :) Kändes lite ynkligt i alla fall...

   Radera
 5. Margaret Atwood er en av mine favorittforfattere - nylig leste jeg andre boken i MaddAddam-trilogien, og kan absolutt anbefale dem. The Mortal Instruments-serien har jeg ikke lest, men min datter holder på med den og liker bøkene veldig godt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räknar definitivt med att läsa fler Atwood :)

   Radera
 6. Ha ha jeg elsker Simon. Cassandra Clare er virkelig en av mine favoritt fantasi forfattere. Elsker både The Mortal Instruments og The Infernal Devices serien, som hun også har skrevet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker att Simon nog är bäst i hela gänget :) Så här långt är jag ganska nöjd med boken, hittills är den bättre än femman.

   Radera
 7. Åh, är så otroligt sugen på att ta upp denna serie. Få se när det blir av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har sina ljuspunkter som Simon, Jace (när han inte lider av självförakt, vilket är mindre i den här boken) och Magnus :)

   Radera
 8. Tack för smakbiten. Kul att höra om dina bästa läsupplevelser hittills i sommar. På tal om Harry Potter så har jag tänkt lyssna på den första inläst av Stephen Fry men det har inte blivit av ännu så tack för påminnelsen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fry gör det så himla bra, du får skriva en stor kom ihåg-lapp någonstans :)

   Radera
 9. Har inte kommit mig för att läsa någon Cassandra Clare än, men jag är sugen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade serien i början, men den kändes ganska färdig med bok tre, sedan kom liksom ett påhäng...

   Radera
 10. Holder på å lese serien selv, men har bare kommet til bok nr 3! Takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag vetat vad jag vet nu hade jag nog slutat där. Men du kan såklart tycka annorlunda :)

   Radera
 11. Ska få låna serien av en vän som nyss läst klart och lovprisar den. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade den i början, men det känns lite som en trilogi som fått ett påhäng.

   Radera
 12. Smågiftige kommentarer er alltid en sikker vinner! :)

  SvaraRadera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)