fredag 22 augusti 2014

The Brutal Telling: Louise Penny

The Brutal Telling
Bild lånad från adlibris
The Brutal Telling av Louise Penny är hennes femte bok om kriminalkommissarie Armand Gamache och vi är tillbaka i den lilla kanadensiska byn Three Pines. Boken börjar med en historia som varnar för analkande kaos och då en död kropp hittas mitt i byns bistro så kan den vara ett omen. Den döde mannen är en främling (säger man, någon ljuger) och varför han är placerad just i bistron är länge ett mysterium.

Vi får träffa fler personer i den lilla byn den här gången, liksom en nyinflyttad familj, men spåren visar sig oroväckande ofta peka mot en av de personer som vi lärt känna och tycka om i tidigare böcker...

Omdöme: Gillar den här serien, den får mig alltid att tänka på Morden i Midsomer, men i bokform och med mer humor. Gillar personerna, speciellt Gamache själv liksom konstnären Clara. Vresiga gamla Ruth terroriserar i den här boken Beauvoir med diktrader, kan det bli mer djävulskt än så? Beauvoir verkar inte tycka det i alla fall :)

Just den här boken blev väl däremot ingen favorit, den är helt okej och jag läser ivrigt, men tycker att de andra har varit bättre. Framför allt så blir upplösningen och den döde mannens historia ganska vidsträckt med tentakler lite varstans, kan tycka att det krånglas till lite för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)