tisdag 10 december 2013

Kurt och fisken: en världsomspännande resa

Kurt och fisken
Bild lånad från adlibris
Kurt och fisken av Erland Loe var en rolig bok att ha som högläsning i min förstaklass, eleverna gillade den skarpt. Den handlar om Kurt och hans familj som hittar en jättestor fisk och inser att med så mycket fisk behöver de inte arbeta på ett tag, eftersom man arbetar för att få råd att köpa mat. Gillar den inställningen, att jobbet inte är ett kall eller självförverkligande. Så är det väl för de flesta av oss? Med maten fixad kan nu Kurt och familjen ge sig ut på sitt livs äventyr, en jorden-runtresa.

Boken är rolig och har man som vi en matta där hela världen finns med är det himla roligt att följa resans framfart (går säkert lika bra med en jordglob, atlas eller väggkarta också). Personerna är väldigt ytliga, liksom bilderna man får av länderna som besöks, men det gör inget, det här är en bok för ren underhållning (och kanske för uppstartning av ett geografiintresse) och det räcker bra så. Illustrationerna är i samma humoristiska, överdrivna stil.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst vuxenböcker av Erland Loe, de är väldigt speciella. Och kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar också hans vuxenböcker, och här är en vuxenförfattare som kan skriva barnböcker, tycker inte alltid att det funkar. *host* tittar på dig Anna Jansson *host*

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)