fredag 20 december 2013

Bokbloggsjerka: Bokliga löften 2014

jerka11
Veckans jerka på Annikas eminenta blogg ställer frågan om vilka bokliga löften vi har inför nästa år. Måste ju erkänna att jag aldrig har haft några sådana förut, men det känns ju som mycket större chans att jag kommer lyckas med läslöften än med någon annan typ av målsättning... Tyvärr kanske, för det är nog andra delar av livet jag egentligen behöver förändra. Och förändra är väl kanske lite fel ord, jag tänker nog fortsätta ganska mycket som jag brukar, d.v.s. läsa böcker för mitt eget höga nöjes skull :) Men i alla fall:


 • Läsa om Harry Potter-serien. Något jag har längtat efter att göra ett tag nu, inte direkt någon uppoffring :) Men det kommer bli första gången jag läser den på engelska.
 • Läsa en hyllvärmare varje månad. Det känns som en målsättning jag kan klara av utan problem, samtidigt som åtminstone några böcker kommer ifrån sin dammsamlarfunktion.
 • Skriva om böckerna ganska snart efter att jag läst ut dem. Har fortfarande tre kvar från november och tankarna blir ju inte klarare ju längre jag väntar märker jag :(
Sist, men inte minst:
 • Inte bli stressad av bloggen. Försökte ett tag att skriva något varje dag (tycker det är roligt när bloggar jag följer uppdaterar ofta) vilket i princip hände av sig själv under sommaren, men blev ett onödigt ok under hösten. Det ledde till stressläsning och det var inget kul. Har lugnat ner mig nu, men ska inte falla i den fällan igen.

26 kommentarer:

 1. Åh läsa om Harry Potter böckerna skulle jag med vilja göra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så mycket ett mål, som planering för ett rent nöje :)

   Radera
 2. Stress är aldrig bra... Gillar verkligen din tanke om att läsa om Harry Potter-serien! Det skulle jag också vilja, i ett enda svep! Hyllvärmarna känns det också bra att ta tag i!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Harry kommer ju bli ett rent nöje, det är lite att ha som nyårslöfte att mer godis :) Kommer inte vara några problem att klara av det...

   Radera
 3. Nä inget stress kring läsning och bloggen, det ska som falla naturligt att göra det. Jag ligger efter med några recensioner nu men men... det kanske kommer ett il snart så skriver jag alla.

  SvaraRadera
 4. Stress är inte bra och speciellt inte i samband med något som egentligen ska vara roligt och lustfyllt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju så det började, så ska hitta tillbaka dit. Är redan på väg :)

   Radera
 5. Boklöften, det känns som en klurig fråga, imponerad av att du faktiskt kom på fyra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett var väl mer ett blogglöfte, men det var nog det viktigaste av dem...

   Radera
  2. Mina blev hyllvärmare och utmaningar, när jag väl fått fundera ett tag...

   Radera
  3. Var just inne och läste ditt svar, du är ambitiösare än vad jag är.

   Radera
 6. Jag lyssnar på första Potterboken just nu, så mysigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Man (jag) tröttnar liksom inte :)

   Radera
 7. Läsa om HP skulle jag också vilja göra. Har också känt att bloggandet har minskat nu under senhösten och framåt, men det tar nog fart av sig själv i januari när man inte har lika mycket om sig och kring sig hoppas jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra, kommer ju ta ett par veckor bloggledigt p.g.a. resa och sen hoppas jag att skrivlusten flödar :)

   Radera
 8. Harry Potter hade varit mysigt att läsa om :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ju gjort det några gånger, men en till skadar ju inte :)

   Radera
 9. Känner igen det där med att vänta för länga med recensionerna, ju längre tiden går desto svårare blir det och så skjuter man upp det lite till. ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hopplöst. Kommer att bli ganska intetsägande sådana nu är jag rädd. Men de kommer att skrivas...

   Radera
 10. Du behöver ju inte skriva om en bok om dan, då förstår jag att det blir stressigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett inlägg om dagen var målsättningen, så med bloggjerkor, smakbitar och tematrios så blev det runt fyra böcker i veckan. Händer liksom av sig själv under semestern utan att jag tänker på det, men inte när jag jobbar (beror ju naturligtvis på vilka böcker jag läser). Blir så glad själv när bloggare jag följer uppdaterar ofta, men måste hålla bloggandet roligt, annars lägger jag ner till slut.

   Radera
 11. Läsa om Harry Potter låter trevligt. Jag försöker också uppdatera min blogg ofta och kan känna viss stress inför det. Något jag jobbar med :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dumt hur något så trevligt och frivilligt blir en extra last om man inte ser upp. Men jag ska göra mitt bästa för att "se upp" nästa år :)

   Radera
 12. Läsa om Harry Potter måste nog jag också göra! Jag skulle ha gjort det i år, men det blev inte av. Nästa år kanske det blir det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det tänkte jag skulle vara det som skulle vara lättast att hålla, lite som att "sätt dig i läsfåtöljen och njut!" Men det finns ju fler böcker som vill ha uppmärksamhet :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)