måndag 2 maj 2016

Bokbloggsfråga: böcker i packningen

Veckans bokbloggsfraga
Är för första gången med på Barnboksbloggens veckofråga :) Den handlar om hur vi tänker när vi packar böcker inför en resa. Numera behöver jag inte välja och vraka, jag ser bara till att min älskade läsplatta är laddad och tar biblioteket med mig :) Efter de första gångerna med lite trial and error har jag numera också med mig en lista på vilken som är nästa (eller första) delen i en serie, det blir så mycket smidigare.

Innan mina gyllene läsplattedagar var det värre. Inför en tvåveckorsresa försökte jag få med mig böcker ur olika genrer, urban fantasy, deckare, ungdom, relation etc. eftersom jag aldrig riktigt visste vad jag skulle bli sugen på sen. Det som komplicerade det lite var att jag inte tycker om att resa med tungt bagage, så förutom de olika genrerna ville jag ha pocket som jag misstänkte bara skulle vara halvbra så att jag kunde lämna de utlästa kvar efter mig. Inte alltid ett superlyckat koncept att ta med de där böckerna som man inte är jättesugen på...

16 kommentarer:

 1. Alltså tanken är ju jätte bra, att man tar med någon halvbra som man sen kan lämna... men då ska man ta sig igenom den oxå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev ju mindre läst på det sättet. Inte för att man har någon lust att släpa hem de misstänkt halvbra böckerna olästa heller...

   Radera
 2. Nog är det smidigt med läsplatta! :)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte riktigt accepterat läsplatta än, så för mig blir det pocket som fyller resväskan. Ofta en serie som jag kan läsa i följd, och jag släpar dem hela resan. Ganska korkat, särskilt eftersom jag ofta reser luffande och bara stannar någon dag på varje ställe...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Been there, done that, men är glad att jag "skådat ljuset" nu :)

   Radera
 4. Jättesvårt att veta vad man är sugen på, men det låter väldigt ambitiöst att ha med från olika genre ;) jag får fortfarande stå inför de där valen för jag vill ännu inte läsa på en platta..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast alternativet - att bara stå med exempelvis chic-lit och sen inte alls vara sugen. Det går ju inte...

   Radera
 5. Jag har egentligen aldrig det där problemet med "vad är jag sugen på". Bara jag har en bok med text i så är jag lycklig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är lyckligt lottad :) Finns det bara en bok läser jag den, men det är ju inte alltid jag är nöjd...

   Radera
 6. Känner igen mig i mycket. Vilken bok man är sugen på brukar för mig hänga ihop med vad jag precis läst för någonting. Det gör det svårare (och väskan tyngre), men nu har även jag en underbar läsplatta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läsning är lite som smågodis för mig - lite choklad, lite saltlakrits, en skumbanan...
   Skumt att inte fler upptäcker ljuset som är läsplattan :)

   Radera
 7. Jag blir mer och mer övertygad om att jag borde börja använda läsplatta... Jag gillar pappersböcker, och att stryka under och vika sidor och så får man en bättre överblick i böcker tycker jag, om man i efterhand vill hitta ett ställe som man redan läst. Men det är säkert bara en vanesak.

  Här är mitt svar på frågan: https://justnujusthar.com/2016/05/05/bocker-pa-resa/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns gånger jag verkligen saknar möjligheten att lite snabbt bläddra tillbaka för att kolla ett namn eller någon oklarhet, me för det mesta fungerar det bra. Läser jag böcker där jag vill spara stryka under citat eller liknande (vilket jag aldrig skulle göra fysiskt i en pappersbok, post-it FTW) så finns det en noteringsfunktion som funkar bra när jag kommer ihåg den :)

   Radera
 8. Det är himla smart med läsplattor, då kan man ha med sig nästan hur mycket böcker som helst. Dock är jag lite gammalmodig och håller mig fortfarande till "riktiga" böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde att jag skulle behöva en tillvänjningsperiod, men blev såld redan under första boken :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)