lördag 23 januari 2016

Särskild: Nene Ormes

Särskild
Bild lånad från adlibris,
finns också på bokus
Särskild är fortsättningen på Udda verklighet och utspelar sig i Malmö där sära delar de vanligas vardag utan att de vet om det. Det ska bli festival i stan vilket är något av en högtid för de sära och vår huvudperson Udda är sorgligt oförberedd på alla sociala koder och intern politik som omger det hela.

Uddas drömmar har kommit tillbaka igen efter ett uppehåll, det finns någon som är i desperat behov av hjälp, och hon märker att hon faktiskt saknat drömmarna, att de är en del av hennes person. Hon tar kontakt med oraklet i Turning Torso i ett försök att lära sig mer om sina förmågor och får bland annat reda på att en av orsakerna till att många har så svårt för sanndrömmare är att det sägs att de kan styra andra i sina drömmar...

Tankar: Gillar boken och alla dess mer ovanliga invånare. Att hamnskiftare kan komma i form av lodjur eller respektingivande skator är en trevlig omväxling mot alla varulvar och eldtursarna var helt nya för mig. Jag gillar också hela det sociala spelet bland de sära, tycker det är ett intelligent val av Ormes att låta oss få se det hela med en nykomlings storögdhet - det är mycket som är nytt och en hel del som kan sluta i katastrof. Att Udda börjar komma till rätta med sig själv är trevligt, men jag lider med Daniel som inte har repat sig efter upplevelserna i förra boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)