onsdag 9 december 2015

Udda verklighet: Nene Ormes

Udda verklighet
Bild från adlibris,
finns även på bokus.
Udda verklighet handlar om Udda som på grund av återkommande mardrömmar och sömnsvårigheter inte klara av något annat jobb än som telefonförsäljare. Kompisen Daniel gör sitt bästa för att stötta och får en idé om att besöka platsen för en av hennes mardrömmar så att hon kan se att det verkligen bara är drömmar, men på platsen där hon såg en kvinna dödas finns spår av blod så slutsatsen blir att hon faktiskt drömmer sanndrömmar. Daniel bestämmer sig för att undersöka saken närmare och försvinner då nästan spårlöst, tills även han dyker upp i drömmarna - tillfångatagen och misshandlad.

Det visar sig att Udda är sär, särskild, och att det finns en hel samling av olika sådana i Malmö. Hon får träffa ett orakel, ett flertal hamnskiftare, en lots och ett gudinnebarn. Problemet är att navigera den här nya delen av världen, det är inte alla man kan lita på.

Tankar: Det är en härligt ny bild av ett nutida Malmö man får ta del av och jag gillar alla de viktigaste karaktärerna. De kan vara lite korthuggna, men det finns en lojalitet hos dem som jag beundrar, likaväl som en hel del mystik som gör dem intressanta att läsa om. Tycker också om hur det sociala spelet skildras med alla de olika sär-typerna.

Texten är snabbläst och, tyvärr, ganska kort (men det är ju ett gott betyg när man vill att boken ska vara längre) och förutsägbar, men det gör inte så mycket för det är inte i första hand räddningen av Daniel jag vill läsa om, utan den okända delen av vär värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)