fredag 4 december 2015

Banshee

Banshee - Säsong 1 (4 disc) (DVD)
Bild lånad från cdon

Banshee är en actionspäckad amerikansk serie som jag har haft maratontittning på :) Handlar om en mästertjuv, Lucas Hood, som släppts från fängelset efter 15 år. När han stannar vid en bar på vägen till sin gamla tjej Carrie blir staden Banshees blivande sheriff mördad framför ögonen på honom och eftersom ingen har sett sheriffen ännu tar Hood dennes identitet och jobb. Carrie har dessvärre gått vidare med sitt liv och skaffat man och barn och blir inte vidare glad över hans uppdykande.

Bland karaktärerna och miljöerna finns bland annat hans kollegor, både i form av riktiga poliser och hans gamla kumpaner, amishsamhället och dess förskjutne son som blivit stadens mest inflytelserike skurk, ett närliggande indianreservat, ett motorcykelgäng och diverse rednecks. Det är mycket som händer, vilket förstärks av att man i vissa intensiva skeenden får se liknande scener som händer simultant (t.ex. slagsmål) hopklippta från flera platser samtidigt. Historien förstärks också med tillbakablickar från bland annat Hoods fängelsetid och inbrott han och tjejen var inblandade i. Det hela förvärras av att mannen (och tillika maffiabossen) som han gjorde sin sista kupp mot inte har glömt och är på jakt efter honom.

Det är mycket våld och ofta brutalt sådant, men motståndskraften är enorm och läkeköttet gott och spännande är det. Av någon anledning så är Hood mycket eftertraktad bland stadens kvinnor och jag kan bli lite trött på det, har svårt att se attraktionen, men annars hittar jag inte mycket att klaga på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)