måndag 7 september 2015

Tematrio: Brrrr

Tematrio igen :) och Lyran efterfrågar titlar med saker som är kalla.
 • Fryst vatten är kallt: Värld av is av Mireille de la Lez och Fredrik Granath. En fotobok som skildrar ett år på Arktis med många rent fantastiska bilder.
 • Förfrysning är inget kul, men boken är bra: Frostbitten av Kelley Armstrong. Det är den tionde delen i hennes Women of the Otherworld och den handlar om varulven Elena som förföljer en person till ett vintrigt Alaska. Ganska snart blir saker livsfarliga.
 • Det är kallt i skuggan: I skydd av skuggorna av Helene Tursten. Irene är polis, hennes man resturanägaren som får en bomb planterad under bilen. Kändes bitvis otäckt verklig.

18 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Värld av is var en underbar utställning också. har även kollat boken. Frostbiten känner jag till, men har inte läst. Tursten har jag läst annat av för länge sedan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, hade inte haft något emot att få se de bilderna i större format. Men boken är vacker den med :)

   Radera
 3. Du får förlåta, men jag sitter här och skrattar: Varulven Elena (!!!) som springer omkring i Alaska. Hahaha :-D Och det är den TIONDE boken i serien? Vilken sanslös historia att bygga en serie böcker kring. Jag är fascinerad.
  Trevlig tematrio du fått ihop, där böckerna är sinsemellan så olika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket trevlig serie, med den udda egenheten att huvudpersonerna växlar mellan olika böcker, det är inte alltid varulvar i fokus (även om hon är min favorit). varför inte ge dem en chans?

   Radera
 4. Varulvar och bilbomber, vilken blandning! Och så håller jag med Joelinda, jag blev också jätteglad av beskrivningen av "Frostbitten". Vilken underbar rikedom av romanidéer det finns därute! Varför får man inte lite fler av dem själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag gillat att skriva så hade jag gärna fått de idéerna, men nu är jag bara glad över att någon annan kommit på dem :)

   Radera
 5. Jag har inte läst en enda från din trio.

  SvaraRadera
 6. Har bara läst en enda bok av Tursten, gillade den inte alls så det har inte blivit fler :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar henne, kanske extra mycket eftersom det är göteborgsmiljö :)

   Radera
 7. Intressant trio, tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Svar
  1. Det är den. Mycket fina bilder och ganska dyster text. Det ser mörkt ut för isarna...

   Radera
 9. Inte läst någon av dessa, men jag är ju nyfiken på Women of the Otherworld-serien och blir nyfiken på Värld av is. Tack för tipsen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du tycker om dem om du tittar närmare på dem :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)