onsdag 3 september 2014

Four to Score: gladdeckare av rang

Four to Score
Bild från adlibris
Four to Score av Janet Evanovich handlar om Stephanie, en bounty hunter-novis. Hon letar efter en kvinna, Maxine, som anklagas för att ha stulit sin pojkväns bil och sedan smitit från rättegången. Stephanie har det inte lätt i den här boken, under letandet träffar hon på Maxines bekanta varav en del förlorat kroppsdelar och tiger som muren, hon får hotfulla meddelanden och saker runt om henne börjar brinna. Inte konstigt att hon till slut bryter ihop.

Omdöme: Four to Score (Fångat byte) är hennes fjärde om bounty huntern Stephanie Plum och hittills har de blivit allt bättre :) Böckerna har ju hittills varit underhållande glad-deckare med lite spänning däremellan, men i den här blev det dessutom så känslosamt att jag grät vid ett ställe. Gillar verkligen det. Det är fortfarande väldigt underhållande och jag skrattar högt ibland, men att jag ibland får känna ner i hjärteroten gör böckerna så mycket bättre.

Relationen med Morelli tar äntligen ett tveksamt steg framåt (kanske mest på grund av att Stephanie blir hemlös) och jag lider med Stephanie när hon försöker få någon sorts bekräftelse på förhållandet och Morelli inte ens kan sträcka sig till att köpa en hel ask kondomer (been there, done that). Fick honom att sjunka i anseende en del för mig, har alltid stått på hans sida innan. Sedan leder det hela till några av bokens roligaste scener med hans släktingar... Tycker den här serien är så bra just nu, läs!

Här finns en liten smakbit jag skrev från början av läsningen.

6 kommentarer:

 1. Jag tror jag ska börja läsa den här serien. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar du serien bara hälften så mycket som jag så kommer du ändå bli nöjd :)

   Radera
 2. Det er umulig å ikke bli glad i Stephanie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Sådana härliga böcker :)

   Radera
 3. Har aldrig läst något av Evanovich men det kanske man borde :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle väl tycka att man borde det, men är inte säker på att alla skulle hålla med, de är inte typiska hårdkokta deckare, men himla roliga sådana.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)