onsdag 10 september 2014

High Five: Janet Evanovich

High Five (häftad)
Bild från bokus
High Five
Bild från adlibris
High Five av Janet Evanovich är den femte om bounty huntern Stephanie Plum och affärerna går trögt, det finns inte många som smitit från borgen det senaste. Desto mer tid att lägga på att leta efter morbror Fred som försvunnit spårlöst. Stephanie följer efter de spår hon kan hitta, medan någon följer efter henne, någon som säger att Fred är skyldig honom pengar. En man, Ramirez, som hon hjälpte till att fånga i första boken har blivit utsläppt från fängelset och han har som sitt nya mål att få Stephanie att träffa Jesus.

Bristen på jobb gör att Stephanie ligger lite efter med räkningarna och hon får provjobba för Ranger med lite jobb i gråzonen. Inget som hennes nästan-pojkvän (och polis) Morelli blir jätteglad över, speciellt inte när jobbet kommer med väldigt flashiga bilar mot ingen tydlig förpliktelse alls även om både Stephanie och Morelli har vissa farhågor.

Omdöme: Gillar verkligen den här serien, läser med ett leende på läpparna nästan hela tiden :) Men vad frustrerad jag blir när hon förföljs av den ena otäcka typen (däribland en psykisk sjuk mördare och våldtäktsman) efter den andre och sedan låtsas att allt är fint när någon frågar. Det måste väl vara okej att vara totalt skräckslagen även om man råkar vara en bounty hunter, är ganska säker på att det hindret bara finns i hennes eget huvud.

Gillar männen i hennes liv också. Tycker hon och Morelli passar jättebra ihop och är ganska svag för Ranger också, förutom när han stoppar hennes kvarglömda pistol mellan hennes bröst? Så totalt osexigt, får rysningar. Har funderat på om det blir värre av att det är en pistol, men hade med all säkerhet stört mig lika mycket även om det råkat vara en blyertspenna. Men han tar sig sedan. Gillar hur flirtandet skildras, hur blickar och en strykning över nacken kan få hjärtat att slå snabbare. När det går längre hade jag helst stannat i rummet utanför. Och att så många, både potentiella pojkvänner och andra, tycker att det är helt okej att bara gå in i hennes lägenhet som om de bodde där... Nej. Bara nej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)