lördag 11 maj 2013

The Book Sacrifice

Hittade en kul lek på bokrygg: The Book Sacrifice Tag och blev sugen på att göra den jag med...

1. En överskattad bok. Vi börjar med Zombieapokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllarna, när BAM! Zombieattack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker. Vilken bok, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem?
 - Hypnotisören av Lars Kepler. Den var alldeles för rörig, invecklad och låååång. Massor av bihistorier och ett långsökt slut. Nej tack.

2. En uppföljare. Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sådant regn i hela ditt liv. Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv? 
- Segel av sten av Åke Edwardsson. Gillade serien  om  komissarie Winter fram tills dess, har inte läst något av Edwardsson efter den... kommer inte ihåg så mycket av handlingen nu, mer än att hela boken kändes tung och grå och seg.

3. En klassiker. Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar klassikern rakt i ansiktet på hen för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner. Vilken klassiker kastar du?
- Lady Chatterlys älskare av D H Lawrence. Finns så många böcker som är bättre och som skulle vara värda en klassikerstatus. Nu har jag i och för sig inte rätt historiskt perspektiv, vet inget om vilket intryck den gjorde när den kom, men är inte alls förtjust i den.

4. Sämsta boken i ditt liv! Du hänger i biblioteket när BAM! global uppvärmning råder plötsligt och världen utanför har plötsligt blivit frusen ödemark. Du är fångad och din enda chans att överleva är att elda böcker. Vilken bok springer du först till, som du skulle bränna upp utan att känna någon ånger?
- Det finns ju en del, men den senaste är Kvinnor om natten av Tove Nilsen. Så outhärdligt tråkig. Undrar fortfarande varför jag tvingade mig igenom den, hade ju kunnat läsa något annat. Mina tankar efter att ha läst den. (Och inte ens där beskrev jag handlingen.)
Vad svarar du? Vilka böcker har du läst som du verkligen inte tycker om? Och blev du inte sugen när du läste, så ge originalvideon en chans, hon är övertygande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)