fredag 30 juni 2017

The Girl with the Lower Back Tattoo: Amy Schumer

The girl with the lower back tattoo  : saker du inte vet om mig (pocket)
Bild lånad från bokus,
finns ocksåadlibris
och översatt till svenska
Har återigen lyssnat på en bok av en komiker/skådespelare som jag egentligen inte har någon relation till: The Girl with the Lower Back Tattoo av Amy Schumer. Har mest sett henne som gäst i ett par talk shows innan och boken liknar många av de andras (Tina Fey, Amy Pohler, Mindy Kaling, Neal Patrick Harris, Anna Kendrick, Miranda Hart...). Den berättar om kampen för att slå igenom, lite om uppväxten och föräldrarna, sex och är lätt feministisk och med ett jag-positivt budskap.

Till skillnad mot många av de nämnda känns den här boken bitvis väldigt utelämnande och det är de bitarna som jag tycker mest om. När hon berättar om sin pappas stadiga förfall ner i sjukdomen ms och hans kamp för en sista tur till stranden eller gången när han envist ska vinka av henne på flyget trots svårigheterna att ta sig dit så känns det. Likaså när hon berättar om sitt dysfunktionella förhållande med en man som misshandlade henne och som hon sedan gick tillbaka till - där kommer man väldigt nära.

De roligaste bitarna är när hon kommenterar dagboksutdrag från när hon var tonåring - där blir det ganska vasst mot hennes yngre jag och jag skrattar högt. Gillar även historien om hennes tatuering :)

I övrigt så är den väl lite småtrevlig. Lite humoristisk emellanåt, men eftersom jag inte är ett övertygat fan så är jag inte superintresserad av karriärens uppgång genom pay to play-stå upp-klubbarna eller hur en dag på jobbet kan se ut och jag är heller inte vidare fascinerad av hennes sexliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)