fredag 23 juni 2017

All the Little Liars: Charlaine Harris

All the Little Liars: An Aurora Teagarden Mystery (pocket)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
All the Little Liars är den nionde delen om Aurora Teagarden, bibliotekarie strax utanför Atlanta. Boken är en direkt fortsättning på Poppy Done to Death, men är skriven sisådär tio år senare vilket egentligen inte märks mer än på den flitigare förekomsten av mobiler.

Aurora är nygift och gravid, men hinner inte riktigt njuta av bebisnyheten förrän hennes yngre halvbror och ytterligare några ungdomar från stan försvinner spårlöst. Efter några dagar hittas deras bil kraschad och med blodfläckar men utan ungdomar.

Tankar: En ganska usel bok, som av nostalgiska skäl (gillade de första böckerna skarpt när jag läste dem för tiotalet år sen) fått ett något högre betyg (2/5) än den skulle fått annars. Aurora fortsätter på det lite gnälliga och självömkande spåret hon halkande in i i bok nummer 6 - så synd om henne som inte får njuta i fred av graviditeten, varför måste hennes bror försvinna just nu? Tänk om de andra i stan tror att allt är hans fel eftersom han är ny i stan - vad ska de då tro om henne? Hur det står till med brodern bekymrar henne mindre ofta...

Den lilla delen som handlar om mysteriet - hur Aurora frågar runt om broderns relationer och om motsättningarna i high school, försvinner nästan i vardagsdetaljer som ätande, gravidillamående, ovidkommande och ointressanta samtal med gamla kompisar och släktingar, den dysfunktionella relationen med pappan och klädval. Nej, inget jag kan rekommendera alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)