lördag 6 maj 2017

Hunting Season: Nevada Barr

Hunting Season (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
Hunting Season är den tionde delen om rangern Anna Pigeon och hon stöter på ett mordoffer längs The Natchez Trace. Det är en avklädd man med märken som tyder på att han varit bunden som hittas på en av sevärdheterna i nationalparken. Tråden med det avklädda liket blandas med en där tjuvjägare som upptäckts av Anna startar en adrenalinhöjande jakt på henne.

Tankar: En bok med bitvis mycket intensiv handling vilket är trevligt för Barr är mycket skicklig på att skriva så att det spännande kommer alldeles inpå en. Jag gillar också hur trovärdiga Annas reaktioner känns. Till fallen kommer också lite privatliv och ofta är det också lätt humoristiskt, inte minst för att Anna själv är ganska cynisk.

Till spänningen kommer en del intressanta inblickar i livet i södern och som jag fascineras av den landsdelen! Det är kyrkligt och man ser ner på svärande och skilsmässor medan tjuvjakt är helt accepterat. Rasismen är ofta närvarande, mer eller mindre synligt. Att Anna inlett ett förhållande med en gift man (dock separerad sen flera år) är något som i värsta fall skulle kunna kosta honom jobbet eftersom tjänsten som sheriff är valbar i Usa, oavsett om ens bakgrund är som polis eller begravningsentrepenör. Mycket udda system tycker jag.

Relaterad bild
Gammal kyrkogård längs The Natchez Trace

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)