söndag 10 juli 2016

Lips Touch - Three Times: Laini Taylor

Lips Touch Three Times
Bild lånad från adlibris,
finns även på bokus
Lips Touch: Three Times är en grafisk novellsamling av Laini Taylor som väl är mest känd för Mörk ängel. Det är tre berättelser som alla inleds med någon karaktärs bakgrundshistoria i bilder innan själva texten kommer.

Goblin Fruit och handlar om Kizzy som trots att hon varnats sen hon var liten faller för en mystisk ny kille i skolan. Han är så perfekt att man skulle kunna tro att han var gjord för henne. Ska hon hinna se varningstecknena i tid, och om hon gör det - bryr hon sig då om dem?

Spicey Little Curses är en sagoaktig novell om en köpslående demon, en förslagen förbannelse och kärlek. Tyckte mycket om den, enda invändningen var den skilda erfarenhetsgraden mellan kärleksparet.

Hatchling handlar om Esme som strax innan hon fyller fjorton vaknar och upptäcker att ett av hennes ögon bytt färg. Det blir starten på en flykt undan en vargflock... Det här är den längsta av novellerna, ungefär halva boken, och den har sina ljusa sidor, men längden beror på att tre karaktärers bakgrundshistorier ska berättas och det blir ibland väl långt och lite oorganiserat.


2 kommentarer:

  1. Åh denna vill jag läsa! Tack för tipset :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyckte den var helt okej, men långt från strålande. Vill inte att du har för höga förväntningar innan...

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)