torsdag 8 oktober 2015

Spell Bound: Kelley Armstrong

Spell Bound
Bild lånad från adlibris
Spell Bound tar vid nästan exakt där föregående del Waking the Witch slutar, med häxan Savannah miserabelt olycklig eftersom en liten flicka på grund av Savannahs handlingar skiljts från den enda familjmedlem hon har kvar. I ett svagt ögonblick yttrar hon att hon gärna hade gett upp sina magiska krafter om det bara hade hjälpt flickan. Dessvärre lyssnar någon och Savannah finner sig alldeles mänskligt hjälplös, något hon inte är van vid.

Det är inte det enda problemet i den magiska delen av världen dock, en grupp som tycker att de övernaturliga borde ge sig tillkänna sig och ta sin rättmätiga plats i världen (högst upp) blir alltmer talrik och börjar outa de som hellre förblir dolda med baktanken att skapa kaos. Savanna visar sig vara en del av deras plan...

Omdöme: Händelserik bok, med lagom mycket humor och känslor, men med en del oavslutade trådar. Det här är den näst sista boken i serien Women of the Otherworld och man får återse många av de andra huvudkaraktärerna liksom en hel del av de mindre figurerna vilket alltid är roligt när Armstrong får till det. Enda invändningen jag har mot boken är att den inte är fristående på samma sätt som de flesta övriga böcker i serien, handlingen varken påbörjas eller avslutas i boken, upplösningen kommer istället i nästa del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)