lördag 9 maj 2015

Extras: dvd

Extras - Säsong 1 (2-disc)
Bild lånad från discshop
Extras är en skapelse av Ricky Gervais där han spelar statisten Andy. Man får följa med honom på diverse inspelningsplatser där storstjärnor såsom Kate Winslet, Daniel Radcliffe och Orlando Bloom spelar. I andra säsongen går Andys dröm om att få sitt egenhändigt skrivna manus antaget i uppfyllelse och handlingen får delvis fokus på hur en tv-serie görs och vilka kompromisser man kan tvingas till. Fortfarande får man dock vara med på vissa filminspelningar.

Omdöme: Gillar serien, speciellt när de stora namnen är med. Sakerna som Ricky får dem att säga är hysteriskt roliga. Såg i ett kommentarmaterial att han inte hade manuset klart när han kontaktade dem om att vara med i serien och kunde på så sätt lägga in saker som är specifika för just den personen. Att se en självgod Orlando driva med hur alla tycker han är skitsnygg, se Radcliffe spela sexnyfeiken odräglig tonåring eller höra hur Winslet valde en roll för att äntligen få sin Oscar, mumma!

Första säsongen har jag inget att klaga på, men i andra säsongen blir stämningen överlag mer tragisk, med Andy som kämpar i motvind för att få sin serie som han vill ha den, men mest blir ett skämt för uselhet hos allmänheten. Det är inte dåligt, men det är inte samma glada stämning som i första säsongen. I säsong två tröttnar jag också ganska rejält på Stephen Merchant som misslyckad agent - rollen blir alldeles för karikatyrisk, hade den tonats ner hade jag haft lättare för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)