lördag 10 augusti 2013

Smakprov på Backmans nya :)

Min mormor hälsar och säger förlåt
Bild lånad från adlibris
Här kan man gå in och läsa de första 20 sidorna på Fredrik Backmans nya bok Min mormor hälsar och säger förlåt. Jag har läst dem och redan skrattat högt. Backman har en förmåga att göra fenomenala liknelser, som att vara "så där arg som bara trötta sjuåringar på polisstationer och medelålders män som väntar på försenade flygplan och inte får någon information kan vara" :)

Smakprovet lovade gott, inte så känslosamt som det bitvis var i En man som heter Ove, men det kan nog komma, det bäddas liksom för det. Saknar förstås Ove (tror storheten med Ove var att vi alla känner en egen sådan, om än med andra namn), får se om de nya karaktärerna kan knipa en plats i hjärtat de med. En 7-åring som är väldigt mogen för sin ålder(!) som huvudperson.

Här finns mitt inlägg efter att ha läst boken.

8 kommentarer:

 1. Backmans blogg är fylld av den sortens liknelser, det gjorde att jag inhandlade Ove och hippas få liknande i den boken. Jag har förstått att den är lite mer sorglig och tung än bloggen, men det kan ju vara bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar Backmans blogg :) Och att det känns när man läser gör ju definitivt boken bättre.

   Radera
 2. En man som heter Ove, måste jag nog skaffa. Alla verkar gilla den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så bra! Rolig, sorglig och du kommer känna igen Ove från din bekantskapskrets (så var det för mig i alla fall).

   Radera
 3. Måste verkligen läsa Ove innan denna kommer ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt andra karaktärer så du kan ju göra tvärtemot de flesta andra om du vill :) Pratade med en kollega idag som tyckte att hajpen om Ove var överdriven, hon trodde att hon hört för många positiva omdömen och därför förväntade sig för mycket...

   Radera
 4. Den här har jag inte tänkt på, den ska jag kolla närmare på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag står först i bibliotekskön här hos mig. Längtar!

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)