lördag 4 april 2020

Läsmånad: mars-2020

Efterlängtade Alone in the Wild var en bra start på månaden, men var inte riktigt lika bra som föregångarna i serien. Här påträffas en död kvinna med en väldigt liten bebis i snön och Casey får bege sig ut till bosättningarna i närheten av Rockton där man oftast är mer eller mindre fientligt inställd till någon från "stan". Bästa bok den här månaden blev den Jason Bournska Out of the Dark, där Orphan X inser att jakten på honom inte kommer att sluta förrän presidenten är död. Bara att sätta igång... Lambs of God var bästa tv-serien. Mörk, mystisk och med sagokoppling. Rekommenderas varmt!

Blev också rekommenderad feel goodiga Magical Bakery Mystery-serien om Katie som får reda på att hon kommer från en släkt med gröna häxor och som sen blir inblandad i den ena mordhistorien efter den andra. Inte dum, men man ska kanske inte läsa de hittills utgivna åtta delarna så tätt inpå varandra som jag gjorde, det blir ganska repetitivt efter ett tag. Många detaljer om bakverk, växter och inredning drar ner tempot och den lilla kärlekstriangeln känns överspelad väldigt snabbt.

Månadens bästa
bok: Out of the Dark
pod: Skäringer och Mannheimer, avsnitt 143 där de intervjuar Agnes Wold
tv: Lambs of God


Statistik:
Lästa böcker: 11 (1 non-fic) 
Lästa sidor: 3894
Böcker på svenska: 1, engelska: 10                           Böcker av kvinnor: 8, män: 2, kombo: 1
Nya författare för mig: 2                                             Antal länder: 3
Del av serie: 10 (1 påbörjade, 2 avslutad/up to date)
9 böcker av amerikanska författare
1 bok av en brittiska författare
1 bok av en kanadensisk författare


Böcker:
24.      Potions and Pastries - Bailey Cates     4-/5
23.      Spells and Scones - Bailey Cates   3/5
22.      Magic and Macaroons - Bailey Cates    3-/5
21.      False Value - Ben AAronovitch    3/5
20.      Some Enchanted Éclair - Bailey Cates   3+/5
19.      Charms and Chocolate Chips - Bailey Cates    4-/5
18.      Bewitched, Bothered and Biscotti - Bailey Cates    3+/5
17.      Brownies and Broomsticks - Bailey Cates     3+/5
16.      Perspektiv på lärande - D. C. Philips & Jonas Soltis  (non-fic)   3-/5
15.      Out of the Dark - Gregg Hurwitz     4/5      *månadsfavorit*
14.      Alone in the Wild - Kelley Armstrong    4-/5

Poddar:

Skäringer och Mannheimer
Momsplaining
Fördomspodden


Tv: 
Lambs of God, Hbo. Mycket bra miniserie där tre nunnor på isolerad ö upptäcks av präst som tror att klostret är tomt. Det blir inget bra möte för någon av dem... Ganska mörk, jag gillar verkligen hur nunnornas liv knyts till klassiska folksagor.
McLeods döttrar, säsong 2, svt. Om Claire och Tess som ärver sin pappas farm. Feel-good, inte den bästa i sin genre. Man skulle lätt kunna hoppa över flera avsnitt och ändå lätt kunna hänga med i handlingen när man tittar igen för den övergripande storyn utvecklar sig väldigt långsamt, men avslappnande efter jobbet på vardagarna.
Alla mot alla, säsong 3, femman. Ny säsong av mitt nuvarande favoritfrågesportprogram. Fredrik och Filip med kändisar och en del giftiga nålstick blandat med värme.
A Discovery of Witches, säsong 1, Hbo. Urban fantasy-serie med häxor, vampyrer och demoner. Outvecklade häxan Diana Bishop får fatt på en bok som "alla" vill ha för sina egna mer eller mindre välvilliga syften och jakten på henne blir intensiv. Händelsespäckad serie med mycket intrigerande. Är inte helt såld, men blev ändå glad när jag läste att det blir en andra säsong. Hur häxorna och vampyrerna fungerar blev ganska klart, men demonerna är fortfarande ett stort frågetecken - hittills har jag inte sett något som skiljer dem från människor.


Dokumentärer:
Heroinstaden, Huntington, Usa, har en förskräckande stor andel heroinister som verkar åtminstone delvis beror p.g.a. stor förskrivning av smärtstillande. Gillar Louis Theroux som reporter, han ställer känsliga frågor utan att kännas sensationslysten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)