onsdag 27 april 2016

Smittad: Johanna Strömqvist

Smittad
Bild lånad från adlibris,
finns också på bokus
Smittad handlar om Maria som blir störtförälskad i Emmy under den varmaste sommaren i Stockholm i mannaminne. Utekvällar på krogen, hångel och uppslukande besatthet blandas med nyheterna om en våldtäckts- och mordvåg som löper genom staden. Det visar sig så småningom att Emmy är med i ett sektliknande sällskap som håller på med blodsmagi och kan hon inte få kickar därifrån blir det droger istället.

Tankar: Mår lätt klaustrofobiskt när jag läser, förhållandet är så alluppslukande och osunt att det kryper i mig. Båda tjejerna har dålig självkänsla och djupgående problematik om än av olika slag och det känns inte som att det är ett jämlikt förhållande som utvecklar sig.

Vändningen med blodmagin känns ganska onödig för mig, förhållandet räckte och blev över. På slutet blir det mer aktionfyllt, men det blir för lite, för sent, ångesten över kärlekshistorien blir för svår att svälja. Kort sagt: inte en Helenabok. Det finns en fortsättning till den här, men jag kommer med största sannolikhet inte att läsa den.

2 kommentarer:

  1. Upplägget lät intressant. Synd att den inte höll hela vägen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att den nog kan ha sin publik, den var inte dålig i sig, men det var inte en bok där jag njöt av läsningen (vilket är den typen av böcker jag allra helst försjunker i). Så vem vet, den kanske är något för dig :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)