fredag 13 augusti 2010

True Bloods imponerande reklamkampanj

Truebloods.se - En fansida om teveserien True Blood -Japp, bered er på ett långt första inlägg :) Min True Blood-abstinens och avsaknaden av likasinnade att diskutera det med är en stor orsak till att den här bloggen överhuvudtaget startar. Här kommer lite tankar och upptäckter som värkt i mig att få tala om.

Eftersom mitt True Blood-behov inte uppfylls ännu på ett tag (skulle tro att tredje säsongen börjar på svt någon gång efter jul) så har jag surfat runt lite därute och njutit och imponerats av hbo:s reklam. De har sina snygga och träffsäkra "wallpapers" med mina favoriter "Nothing like a good cup of Joe" och "Please do not feed the shapeshifters" och sina oh så frestande trailers och aptitretare, t.ex. (Waiting sucks), men dessutom har de sidor, flera underbara sidor.

Den första är Bloodcopy Archive. Den startade några månader innan den första säsongen och handlar om hur det gick till när vampyrerna kom ut ur kistan - deras interna diskussioner, kämpandet för lika lagar och de levandes reaktioner. Intervjuer med politiker, vampyrer och lokalbefolkning finns med liksom nyhetsklipp från hela världen. Lagom till säsongstart kommer en intervju med Bon Temps första vampyr, den alldeles ljuvlige Bill Compton. Där har de fuskat lite eftersom BonTemp egentligen inte får sin första vampyr förrän ett par år efter "the Great Revelation" men det hela är riktigt bra gjort ändå. Sedan kommer ett långt hopp till nästa inlägg (strax före säsong två). Då har bloggaren hunnit bli vampyr. En suverän start på hela True Blood-äventyret.

Inte nog med det. Innan säsong två startades dessutom fler sidor som ger en bild av världen runt Bon Temps. AVL - American Vampire League visar att det inte bara är lystna fangbangers som möter vampyrerna utan dessutom vandalisering, mordbrand och mord på både vampyrer och "mänskliga sympatisörer". Paret Newlin finns på FotS - Fellowship of the Sun med "upplyftande" små videomeddelanden och hatpropaganda. På samma sida kan man låta Luke, "Thelukinator", logga in för att läsa hans blogg. Att han slutade som självmordsbombare blir rätt förståligt när man har läst den, stackars kille. På Trubeverage finns bland annat lite drinktips, vad sägs om Death on the beach och Blood Maker-ita?

En ny sida som jag inte vill läsa ännu (eftersom den går in på säsong tre) är Babyvamp Jessica. Hur sugen jag än är så vill jag ha allt roligt kvar tills när det börjar på riktigt.

Har ni hittat någon sida som jag missat så var snälla och tipsa mig, behovet är stort.

3 kommentarer:

 1. Åh, här är en till True blood fantast, både i tv-serie och bokform :)

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte riktigt om jag ska börja se/läsa på den här serien.
  Vad tycker du? Jag borde kanske förstå det av inlägget ovan men ändå ;)
  Ska jag isåfall börja med bokserien eller TV-serien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev helt förälskad när jag såg första säsongen, andra var bra, MEN sen läste jag böckerna och jämfört med dem så räcker inte tv-serien långt. De har lagt till några bra saker, men ändrat så mycket annat till det sämre. Så böckerna (läste precis om hela serien, den tål det) först och främst :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)